KSET se kroz prošlost pokazao kao mjesto koje se brzo prilagođava glazbenim novitetima u elektronskoj glazbi. Tako je prema određenim izvorima prvi hip hop događaj u Hrvatskoj bio nastup grupe Diffo krajem 80-ih u KSET-u.

Postoje izvori koji kažu da su se tu vrtili techno i rave prije potpune eksplozije u devedesetima. Tu su nastali grOOdanje, Bass Invadersi i JabbaTon. U bližoj povijesti važno je naglasiti jedan od prvih dubstep partyja u Zagrebu, gostovanje Malaa iz Digital Mystikza u organizaciji CFSN kolektiva u suradnji s Breakalecticom 2007., te sva JabbaTonova gostovanja s britanske grime scene.

Dolaskom novih klubova primamljivijim clubberima, KSET je prestao s clubbing večerima. Iz tog razloga ZEZ (Zavod za eksperimentalni zvuk) želi dva puta godišnje oživjeti niske frekvencije u KSET-ovom audio sustavu, podsjetiti na vremena kada je bio jedno od rijetkih mjesta gdje su se mogli čuti ovakvi zvukovi i predstaviti eklektične glazbenike na području elektronske glazbe.

Sva strana gostovanja biti će live actovi, a DJ setove vrtit će prijatelji s naše scene. Prvo gostovanje je brightonski bass producent Ital Tek, a pridružit će mu se domaće snage NT Wave, DJ Yesh i Diyala.

Alan Myson aka Ital Tek producent je elektronske glazbe iz Brightona čija se inovativnost često nepravedno ograničava kada ga se naziva dubstep glazbenikom. Breakcore i IDM rafali s očitim utjecajem Aphex Twina na prvom izdanju Terminator 2 iz 2006. već sljedeće godine doveli su ga u Mike Paradinasov poznati label Planet Mu. Za njega je izbacio prvi 12” vinil, a godine iza i cijeli album cYCLiCAL. 2009. Alan pokreće vlastiti label Atom River na kojem je prvo izdanje Mako EP.

Drugi album Midnight Colour stigao je 2010., broj BPM-a je pao i otvorio prostor za veći razvoj melodije i atmosfere, a u pjesmama su svoje mjesto našli electro, garage i 2step. Nakon trećeg albuma Nebula Dance više nema nikakvog smisla stavljati njegovu glazbu u kalup. I na ovom albumu i Hyper Real EP-u iz 2013. u njegovu glazbu ušli su footwork, trap i juke.

U siječnju 2014. izašao je mini album Control. Album koji nije toliko revolucioniran poput prethodnika koliko predstavlja unificiranje breakcorea, junglea, drum’n’bassa, jukea, footworka i trapa preko atmosferičnih slojeva šumova i harmonija u prepoznatljivi Ital Tek stil. Žanr za sebe. 2 dana nakon nastupa u KSET-u izaći će novi EP Mega City Industry.

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 45 kn, na ulazu karta će koštati 55 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 35 kn, ove karte ne mogu se kupiti u pretprodaji. Ulaz se otvara u 22h.

S obzirom da se isti dan u Mikseru održava drugi dan CFSN XII ANNY putem Entrio.hr sustava moći ćete kupiti jednu kartu koja vrijedi za oba događaja po cijeni od 55 kn.

Želite li pak besplatno na Ital Tek-a u KSET, lajkajte članak, te u komentarima ostavite svoje ime i prezime uz odgovor: Odakle dolazi Ital Tek?