Još jedna netipična emisija zbog koje sam prisiljen prilagoditi sadržaj kolumne. No s obzirom o kome se radi, sumnjam da ćete zamjeriti.

Danijel Dravinac je (uglavnom) pristojan zagrebački dečko koji vikendima pušta glasnu glazbu u mračnim prostorijama do dugo u noć. Ljudi iz tog svijeta ga zovu Novell. Aktivan je član kvinteta zagrebačkih vragolana poznatih pod imenom Ekstrakt, a svoje noćne aktivnosti maskira dojmom samozatajnog momka koji pjevuši José Jamesovu pjesmu “Come To My Door”, dok biciklom prolazi kroz grad.

No, s Ekstraktom nikad mira.

Nedugo po završetku ljeta, proširila se vijest da je odlučio napraviti vremenski neodređenu pauzu od noćnog života kako bi se povukao u kontemplativnu tišinu i pronašao ono što je izgubio u dekadentnim bespućima zagrebačkog noćnog života. Nepotrebno je isticati – underground je bio potresen.

Negdje nakon nove godine sam ga sreo na placu. Kupovao je povrće i izgledao zadovoljno. Priznao mi je da sluša puno manje techna i da je spremio sa strane svoje najdraže ploče Chrisa Liebinga. Rekao je da ih više ne sluša prije spavanja i da se okrenuo malo drugačijoj glazbi. Učinilo mi se da bi bilo zanimljivo to istražiti na radiju pa sam predložio termin emisije. Pristao je.

Ubrzo je iz Ekstrakt tabora izletila obavijest, odnosno facebook event čiji tekst je najavio Danijelov povratak i oslikao nešto drugačiju sliku njegova odsustva.

Povratnički party je prošao u najmanju ruku odlično, jednako kao i spomenuta radijska emisija tokom koje je Danijel u maniri fino odgojenog mladića prezentirao više od dva sata vrhunske glazbe, ponudio sasvim razumno objašnjenje svog izbivanja i odbacio glasine na način koji bi bio prihvatljiv majci svake djevojke. Na vama je da odlučite vjerujete li mu ili ne, a na meni da polako završim ovaj cheesy tekst i krenem raditi nešto konkretno.

Do sljedećeg tjedna,

– Jan Kinčl Zero –

Comments are closed.