Na subotnjoj radionici u zagrebačkom Tehničkom muzeju, u sklopu izložbe “Jugoton – Istočno od raja”, imat ćete priliku na interesantan i zabavan način upoznati se s gramofonskim pločama. 

Na radionici koja će se održati u subotu, 29. studenog, od 10 do 12 sati, upoznat ćete se s proizvodnjom gramofonskih ploča te kako se na njih upisuje i potom reproducira zvučni zapis. Radionica je dio popratnih događanja uz izložbu Jugoton – Istočno od raja”, a koja je otvorena još samo do nedjelje 30. studenog.

Na radionici ćete saznati što su gramofonske ploče i kako se glazba – zvuk pohranjuje na njih. Radit će se kratki interaktivni pokusi o zvuku, a posebno se izdvaja prezentacija Edisonovog fonografa, stroja pomoću kojega se prvi put pohranio i reproducirao zvuk. Uz kratko vodstvo kroz izložbu “Jugoton – Istočno od raja”, pojasnit će se tehnika izrađivanja gramofonskih ploča, a potom će se na kreativnoj radionici izraditi vlastiti model ploče. Radionicu će voditi Katarina Ivanišin-Kardum, muzejska pedagoginja Tehničkog muzeja, a prvenstveno je namijenjena djeci osnovno školskog uzrasta. Sudjelovanje se ne naplaćuje.

Broj polaznika radionice je ograničen, stoga je obavezna najava dolaska na telefon 01/4881 626 ili na e-mail katarina.ivanisin.kardum@tehnicki-muzej.hr. Najave se zaprimaju najkasnije do petka 28. 11. 2014. do 12 sati.