Red Bull Music Academy predstavlja dugometražni dokumentarac o stvaranju glazbe koji seže i puno dalje u životna pitanja…

U filmu What Difference Does It Make? A Film About Making Music u režiji Ralfa Schmerberga, mnoštvo glazbenika, producenata, pjevača i ljudi iz glazbene industrije priča o kreativnom procesu stvaranja glazbe, razlozima stvaranja glazbe, te poticajima, utjecajima i potrebi kod stavranja iste, ali se kroz glazbu ulazi i u mnogo dublja životna pitanja, i pitanja o životu kao takvom.

62 sudionika diljem svijeta došlo je u New York ujedinjeni kroz glazbu, a između ostalih u filmu se pojavljuju James Murphy, Brian Eno, Giorgio Moroder, Erykah Badu, Philip Glass, Nile Rodgers, Flying Lotus, Q-Tip, Rakim, Thundercat, Skream, Richie Hawtin, i dr. Film je snimljen ručnom kamerom tijekom Red Bullove popularne Music Academy održane 2013. u NYC-u.

Premijera filma biti će 17. veljače u New Yorku, Chicagu, LA-u i Detroitu, a digitalno će biti izdano, i to potpuno besplatno već idući dan, 18. veljače, putem RBMA stranice.

RBMA slavi 15. godišnjicu, a osim filma izdali su i knjigu.

Comments are closed.