Vukovarska Udruga Kulturnog Aktivizma – VUKA, treću godinu za redom organizira ‘VuBass OpenAir’, festival elektronske “bass“ glazbe koji se održava na lokaciji Park-šume “Adica” u Vukovaru.

Prošlogodišnji odlični nastupi Billaina (BiH) i Egolessa u parku Adica, ali i svih ostalih sudionika, potakli su da i ove godine ponude žanrovski specifični zvuk i ugoste producenta koji je u samom vrhu svjetske “underground” dubstep scene – BIOME (Tempa, Black Box), Manchester, UK.

Naširoko prepoznat po bass heavy minimalizmu, njegovi nastupi rasprodani su širom Europe, između ostalih broji redovne nastupe i na poznatom Outlook festivalu. Osim glavnog gosta tu su i domaći izvođači – Boca Sound System, 207, Kodin, Leeks, Tekitoka, Kula, Dots, Naos, Max, Oliver, Transversa Bend, Krme I Kris, Siky, Mickel, Le Zbor.

Glazbeni program počinje u subotu (07.06.) u 15 sati i traje do nedjelje (08.06.) do 7 sati. Besplatan je ulaz i kampiranje za sve posjetitelje. Tijekom VuBass-a održati će se nagradna igra u kojoj će 2 sretna dobitnika moći osvojiti festivalske ulaznice za ovogodišnji Seasplash festival. S obzirom na besplatni karakter VuBass-a apelira se na posjetitelje da sudjeluju u sakupljanju dobrovoljnih priloga na INFO pultu VuBass-a 07.06. za područja pogođena poplavama.

vubass14