We Love Sound w/ Ricardo Villalobos!
We Love Sound w/ Ricardo Villalobos!

Još je manje od tjedan dana preostalo do We Love Sound večeri kada će svoj prvi klupski nastup u cijeloj našoj regiji imati jedan od najbitnijih artista na svjetskoj elektronskoj sceni – Ricardo Villalobos. Potražnja za ulaznicama je velika te je prvi kontigent rasprodan već u prvih tjedan dana. Osigurajte preostale ulaznice na vrijeme ili okušajte sreću u UESMAG nagradnjači!

Kupovina ulaznica za We Love Sound uz Ricarda Villalobosa je moguća putem Entrio online trgovine i prodajnih mjesta. Trenutno je u ponudi paket ulaznica za 6 osoba po cijeni od 750kn i pojedinačne ulaznice za 150kn. Na ulazu ulaznica će iznositi 200kn.

Ricardo Villalobos stvoritelj je nekih od najambicioznijih i otvoreno bizarnih elektroničkih konstrukcija u posljednjih 20 godina. Njegov najnoviji rad se može čuti samo na partijima vikendom, a njegova fizička izdanja su česta – nesvakodnevnih dužina i oblika.

Rođen u Čileu, odrastao u Berlinu, Villalobos ima vrlo interesantnu glazbenu priču: kultivirao je poseban zvuk prilično izravne tech-house glazbe ublažujući je sinkopiranim i latino ritmovima plaže. Tu je i veliki utjecaj ranih godina bendova kao što su Tangerine Dream, Kraftwerk i Depeche Mode, kao i prvih techno izdanja iz Detroita.

“Kada glazba povezuje ljude, bez obzira kakva je glazba, ona ima snažan iscjeljujući utjecaj na društvo”, govori Ricardo.

Njegov prvi album objavljen je na njemačkom Playhouse labelu 1994. godine, a već desetak godina label Perlon, gdje surađuje s rumunjskim prijateljima, definiraju njegovi prostrani i lutajući ritmički obrasci koji čine nedvojbeno poznati zvuk u svijetu moderne house glazbe. Godine 1988. prvi je puta svirao u klubu, naoružan svojom znatnom, širokom kolekcijom ploča. Nakon svog prvog putovanja u Ibizu 1995., Ricardo usvaja otok kao treći dom. Velik broj fanova obilazi svijet i prati njegove nastupe, zbog specijalnog zvuka koji ih odvodi na čarobna putovanja.

Villalobosov najdraži kanal komunikacije je glazba: “To je jezik, kao da razgovara s vama i približava vam se, na što uslijedi emocionalna reakcija”.

Po prvi put u Zagreb, 18. studenog 2016. Sonus Festival dovodi čovjeka koji je glazbena kategorija za sebe i česti segment biografije najpoznatijih svjetskih DJ-a. Ne propustite!

Drugi We Love Sound event u Zagrebu bit će ujedno i proslava 15 godina postojanja Klubske scene, jednog od najpoznatijih hrvatskih portala koji prate elektronsku glazbu u regiji i svijetu.

Uz Ricarda, 18. studenog, nastupit će i Ian F. iz Slovenije, jedan od vlasnika Colours Music etikete i party brenda, te domaća podrška, Sergej Snooze, osnivač zagrebačkog kluba Sirup. Facebook event provjerite ovdje, a u nastavku okušajte sreću jer dijelimo 2×1 upad!

Dijelimo 2×1 upad, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook stranicu, lajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te u komentaru ispod članka navesti koji poznati festival stoji iza ovog eventa? Vaša imena i prezimena šaljite na mail nagradna@uesmag.com s naznakom “UESMAG We Love Sound w/ Ricardo Villalobos”. Slučajnim odabirom, u utorak 15. studenog, odabrat ćemo sretne dobitnike upada koje ćemo obavijestiti putem maila.

27 KOMENTARI

Comments are closed.