Ako plan Dimitrija Hegemanna uspije Detroit bi uskoro mogao imati novi techno klub!

Wall Street Journal javlja da je Hegemann u 15 navrata posjetio zapuštenu zgradu bivše tvornice karoserije koju želi pretvoriti u noćni klub i kako smatra da ima „posebnu auru“ te da joj nedostaju samo crvena svijetla i jak soundsystem. Osim noćnog kluba, ako plan uspije, u zgradi bi se otvorili i restoran i galerija, a sve pod projektom Detroit-Berlin Connection kojim se želi ponovno pokrenuti scena u Detroitu te na taj način odužiti za dovođenje techna u Berlin.

Ovog ljeta 12 Berlinera je letjelo u Detroit i tamo održalo 5-satni simpozij za lokalne građane na temu kako se Berlin iz uništenog grada pretvorio u kullturno središte. Objasnili su kako se kultivira scena, zaobilazi vladina birokracija, preuzimaju napuštene zgrade te kako Detroit uspoređuju sa svojim gradom nakon pada berlinskog zida jer ima sve sastojke potrebne za slično uskrsnuće underground kulture – napuštene zgrade te jeftine najamnine.

Skidamo kapu Dimitriju i obećajemo da ćemo jednom svakako posjetiti klub ako se ideja ostvari. A do tada, uživat ćemo u zagrebačkim klubovima smještenima u sklopu starih tvornica, tipa AKC Medika, Sirup, Katran,…

tresor_detroit_hegemann_slika