Foto: faxinadu.blogspot.com

Ponekad možda čak i previše zanemarivan žanr elektronske muzike – psy, ovoga puta dolazi na široka vrata. S novim albumom Faxi Nadu vas vodi na putovanje s kojeg nećete htjeti otići – nikada.

Ljubitelji psihodelije vjerojatno su već upoznati sa izdanjima Sun Station Recordsa pa je tako prošli tjedan izdan novi album Faxi Nadua. Faxi Nadu (Yaron Eshkar, Izrael) producira muziku od 2000. godine, a tijekom godina je eksperimentirao sa raznim stilovima elektronske glazbe kao što su techno, trance, ambijentalna i psihodelična muzika. Zatvorite li oči i poslušate li neke od njegovih setova bit će vam teško odvojiti se od tog zvuka.

U 2008. godini Faxi prestaje s produkcijom na tri godine, u međuvremenu vodi Trance radio show na lokalnom Izraelskom radiju, te osim toga vodi i vlastitu etiketu Postunder Records. Nakon tri godine udružuje se s Oss Vaisbandom s kojim priređuje ‘live actove’. Kako to zvuči poslušajte ovdje.

Novo izdanje Faxi Nadua je potpuni psihodelični doživljaj u kojemu brže bitove začinjava sa psihodeličnim i ambijentalnim zvukovima. Cijeli album “The Dangling Thread” možete poslušati i kupiti online, i sigurni smo da na ove zvukove nećete ostati ravnodušni.

Popis traka:

1. faxi nadu – upon abstraction (4:44)
2. faxi nadu – consonant resolution (11:14)
3. faxi nadu – disturbed skating silhouette (14:08)
4. faxi nadu – tears of the morning flower (9:00)
5. faxi nadu – the dangling thread (13:59)
6. faxi nadu feat spinney lainey – the fall of gamla (12:03)
7. faxi nadu – sailing in e lydian (9:59)

– Mirela Abramović –