burn Residency je najveće DJ natjecanje na svijetu koje je ove godine privuklo više od 6.000 prijavljenih DJ-eva iz cijeloga svijeta. 18 najboljih je dobilo priliku da se u sklopu dvotjednog burn Residency bootcampa na Ibizi izbore za jednu od 5 ljetnih DJ rezidencija u nekim od najboljih klubova na svijetu: Sankeys, Privilege i Caffe Mambo.

burn Residency finale se održalo ovoga ljeta na Ibizi. 18 najboljih DJ-eva (među kojima i hrvatski predstavnik System Divine) su dobili priliku učiti od najboljih svjetskih DJ-eva Carl Coxa, Pete Tonga, John Digweeda i mnogih drugih. Svoja iskustva natjecateljima je prenijela i prošlogodišnja burn Residency finalistica, hrvatica Miss Soulfly a.k.a. Marina Karamarko, koja zahvaljujući ovom projektu uživa status profesionalne DJ-ice, svirajući cijelo ljeto na Ibizi i u gradovima poput Londona i New Yorka.

‘burn Residency je jedinstvena prilika koju morate iskoristiti. Borite se do kraja i nemojte odustati od vaših snova’ poručila je, između ostalog, natjecateljima Miss Soulfly ispričavši im svoja iskustva. Predavanje Miss Soulfly možete pogledati u burn Residency Miss Soulfly lecture videu.

Hrvatski burn Residency predstavnik niti ove godine nije prošao nezapaženo. U dva tjedna burn Residency bootcampa na Ibizi, System Divine je pobjedio na nekoliko burn Residency izazova, oduševivši svojim izborom glazbe i tehničkim vještinama. Osvojio je time glavne mentore Carl Coxa i Pete Tonga, što mu je osiguralo plasman u burn Residency superfinale i ljetnu rezidenciju na Ibizi. System Divine je ovim uspjehom ušao u top 5 burn Residency DJ-eva i finalnu borbu za titulu burn Residency SUPERSTAR DJ-a te nagradu u iznosu 100 000 eura.

burn Residency_Carl Cox & Pete Tong

burn Residency SUPERSTAR DJ težak 100 000 eura je…

Pet burn Residency Superfinalista – Henri Matisse (Danska), Javi Row (Španjolska), BoG (Rumunjska), Charlie don’t surf (Švedska) i hrvatski predstavnik System Divine, osvojilo je tri mjeseca DJ rezidencije u najboljim klubovima na Ibizi, ali i priliku za osvajanje burn Residency SUPERSTAR DJ titule te nagrade u iznosu od 100 000 eura. U sklupu priprema za veliko finale, svi finalisti nastupali su na redovnoj bazi u klubovima Sankeys, Privilege,  Caffe Mambo, Mambo Sushi, Sands Beachclub, Savanna i drugima, kao i na radio stanici Ibiza Sonica gdje imaju svoj ​​vlastiti show.

Nakon odrađenog burn Residency ljeta na Ibizi koje se polako bliži kraju, došlo je vrijeme da se proglasi ukupni burn Residency 2014. pobjednik. Finalni burn Residency mix off party je održan u sklopu poznatog Rumors festivala na Ibizi, na kojem su, osim burn Residency superfinalista, svirale i DJ svijezde poput Felix da Housecat, Richie Hawtin i drugi.

Pobjednikom ovogodišnjeg burn Residency natjecanja proglašen je devetnaestogodišnji Javi Row iz Španjolske koji je finalne večeri odsvirao odličan back-to-back set s poznatim DJ-em Guyom Gerberom. Javi Row je osvojio burn Residency SUPERSTAR DJ titulu i glavnu nagradu u iznosu od 100 000 eura. Pred njim je izazovno razdoblje prepuno mnogih obaveza i konstatnih izazova, što je potvrdio u svojoj izjavi nakon pobjede: ‘Moj plan, nakon ovog nezaboravnog ljeta, je nastaviti raditi još jače i više, usredotočiti se na glazbu i slijediti svoje snove i dalje.’

Cijelokupnu burn Residency priču možete pratiti putem 15. ekskluzivnih epizoda koje možete pogledati u nastavku: