Navodno se vode razgovori između dva poznata servisa, Twittera i Soundclouda, oko kupovine potonjeg, no niti jedna od tih kompanija nije se odlučila oglasiti po tom pitanju.

S obzirom da je Twitter u stagnaciji, što se korisnika tiče, ova akvizicija dobro bi mu došla kako bi se proširio u tom, ali i glazbenom pogledu. SoundCloud je smješten u Berlinu i besplatan je glazbeni servis koji sam sebe voli nazivati ‘youtubeom za audio’, a koji je u listopadu prošle godine brojao 250 milijuna korisnika.

Ukoliko prođe ova kupnja, to bi Twitteru ujedno bila i najskuplja akvizicija dosad, s obzirom da je SoundCloud, ranije ove godine procijenjen na 700 milijuna dolara. Prošle je godine Twitter kupio mobilnu oglasnu kompanija MoPub za 300 milijuna dolara.

twitter-soundcloud

Također, ovo će biti njihov drugi pokušaj da probaju napraviti nešto u glazbenom pogledu sharenja, s obzirom da mnogi njihovi korisnici dijele linkove međusobno na svojim Twitter profilima, a njihova mobilna aplikacija Twitter Music app slavno je pokrenuta i neslavno ugašena.

No ne bi samo Twitter bio u prednosti, koji broji otprilike jednak broj korisnika kao i SCld, jer bi i potonji dobio platformu za bolje plasiranje svojih oglasa. No, još uvijek ostaje uteg glazbenih prava na Soundcloudovim stranicama, jer imaju istih copyright problema s kojima se borio Youtube prijašnjih godina.

Kad se to riješi, nema drugih problema da ova kupoprodaja prođe, jer ju javno podupiru i neki glavonje iz obje kompanije.