Tvorac Minecrafta (building-block igrica koja je osvojila svijet unatrag par godina), Markus Persson, poznatiji pod svojim nadimkom Notch, tokom prošloga tjedna je platio nevjerojatnih 46,300$ za neobjavljenu ploču Aphex Twina!

Richard D. James, poznatiji kao Aphex Twin, pod još jednim svojim pseudonimom Caustic Window planirao je izbaciti longplejku davne 1994., no nažalost, ideja nikad nije bila realizirana. Ploča je snimljena, ali nikad izdana, što se doznaje tek 1994. godine u ekskluzivnom intervjuu koji je održao Mike Paradinas za joyrex.com (Aphex Twin fansite), opisujući LP u detalje te napominjući kako samo četvero ljudi posjeduje testni print, za koji su obećali kako kopije nikada neće distribuirati.

minecraft
Sada, 20 godina poslije, jedan testni print se prodao u vlasništvo We Are The Music Makers stranice, nakon uspješne Kickstarter kampanje koja je organizirana s ciljem kako bi se sudionicima pothvata priskrbila digitalna verzija ploče (uz podršku Richarda Jamesa), dok je druga ploča završila u rukama tvorca Minecrafta, koji za sebe tvrdi da je veliki Aphex Twin fan.

Notch je prve naznake kupovine dao na uvid na svom Twitter profilu na kojem je napisao da je „podosta platio za dupli LP iz 1990.“ Za nas obične slušaoce podosta doživljava redefiniranje, a onima koji će se zadovoljiti vinyl ripom, kako to sve skupa zvuči možete poslušati niže…