Morbidno ili ne (a gdje je danas granice, uopće?) predstavljamo Vam svjetiljku… ili urnu… ili generator emocija, nazovite ju kako god… Evo o čemu se radi.

tURNlight transformira urnu iz jednostavne posude za pepeo u, kako smo već spomenuli, generator emocija, radikalno mijenjajuć’ sam koncept urne.

tURNlight izrađena je od samog pepela kako bi se dobila dublja povezanost s pokojnikom. Kontakt se odvija na dvije razine: na fizičkoj razini kroz dodir urne te na duhovnom nivou podsvjesne REM faze spavanja pri kojoj se odvija postupno gašenje emitiranog svjetla. Znanstveno je dokazano da sanjanje pomaže u prevladavanju tuge i bolnih sjećanja. Faza sna u kojoj sanjamo ima specifičan neurokemijski sastav koji nam daje neku vrstu noćne terapije.

tURNlight_02
Emitirano svjetlo kroz rupe na površini predstavlja dušu pokojnika i kreira impresivnu atmosferu zahvaljujući posebnoj rasvjeti. Pomaže da se osjećate bliže dragoj osobi te da lakše prebrodite težak period gubitka. Upaliti „lampu“ vrlo je jednostavno, laganim maženjem staklene baze koja radi po principu touchscreena. Okolina se postepeno osvjetljava mekim svjetlom i takoreć’ uvodi u lagan san. U slučaju da tokom REM faze dođe do pojačane želje za komunikacijom, svjetlo se neće ugasiti nego povećati svoj intenzitet.

tURNlight se sastoji od kapice, načinjene od pepela i minimalne količine cementa za čvršću strukturu na kojoj su, također, načinjene rupe različitih veličina. Kapa je instalirana na matiranu staklenu bazu. Unutar lampe nalazi se element rasvjete koji se pak može uključiti ili isključiti.

Zanimljivo? Ludo? Morbidno? Odlučite sami.

-Ines Raić-

tURNlight_03