Brojni su entuzijasti udruženi u Udruge, Crewove, ekipe, i raznorazne družine, kako bi promovirali svoja glazbena uvjerenja i poimanje kvalitetne glazbe, a jedna takva skupina je Parnas Event Organization Crew iz Pule, koja svojim djelovanjem obuhvaća i cijelu Istru.

PEOC čini 9 članova osnivača od kojih su svi usko povezani audio, video i foto produkcijom. Kad govorimo o audio produkciji, mislimo na produkciju elektronske glazbe, koja je svoj put našla do etiketa diljem Europe, ali i van granica, te pobire samo najbolje kritike. No suradnja s glazbenim etiketama ne staje samo na audio-produkciji, jer ekipa trenutno snima spot za poznatu britansku Freerange Records, dom izvođačima poput Jimpstera, Shur-I-Kana, Kyodai, Manuela Tura, ili Andrea Lodemanna, (većina od njih bili su gosti Zagreba, ili Hrvatske).

Iza Parnas ekipe stoje Time4Tale dvojac, Duplo Project, Unique, Paperclip Project, a članovi udruge posjeduju i domaću izdavačku kuću “Save Us Records“ te “Yunnai”, a trenutno je u izradnji i izdavačka kuća “Parnas“. Planova imaju puno, a o svemu smo popričali s jednom polovicom Time4Tale dvojca, Petrom Šuškićem (drugi je Ivano Šimek (Al Djui)).

UES: Kako biste se pozicionirali na lokalnoj, a onda i na široj klupskoj sceni i dosegu ljudi? Koji su vaši najveći uspjesi do sad, a slobodno nam se povjerite i s nekim najvećim promašajem, bilo u organizacijskom ili glazbenom smislu…?

Time4Tale: Zasada se možemo pohvaliti da nemamo nekih promašaja u organizaciji jer u svom našem radu gledamo biti čim profesionalniji. U naša prva 2 Parnas eventa odaziv je bio više nego očekivan te smo brojali prvog puta oko 350 te drugog puta oko 450 gostiju, šta je odlično za prve korake na naš noviji stil glazbe na pulskoj sceni.

Na lokalnoj sceni kao kolektiv smo novi međutim imamo iskusne članove (Unique, Welldone (dio Duplo projecta) te Deep Marshall) koji su na lokalnoj i regionalnoj sceni već duži niz godina te smo stvarno popraćeni sa svih strana! Kao kolektiv produkcijski djelujemo diljem svijeta te surađujemo sa znanim imenima Techno, Deep i NuDisco svijeta, uvjeravam vas da od nas možete očekivati mnogo u skorijoj budućnosti!

Parnas Org
UES: Uz DJ-ing, bavite se i produkcijom. Koliko dosad imate izdanja? Koje je vaša dosad najeksponiranije izdanje?

Time4Tale: Dosad imamo jedan izašli EP na domaćem Family Grooves labelu koji nas je doveo do remixa za njemački “Deep Department/Baile Musik“. Potom smo na kanadskom Ready Mix Recordsu napravili EP koji ubrzo izlazi, te remixirali meni osobno najdražeg NuDisco producenta Moea Turka u EP-u “What you need” koje nam je trenutno i najbolji release. Sada imamo remix koji izlazi na Sullivan Room recordsu (NY) te EP koji je pri završetku.

Jedan od najvećih projekata i planova udruge je glazbeni festival, iduće godine, na kojem bi okupili velik broj umjetnika iz područja glazbe i videa, koje su upoznali tijekom godina, te bi to sve htjeli ujediniti pod našim nebom i morem. No, prije toga planiraju još jedno veliko gostovanje najesen. Ulagače već imaju, no nešto drugo im radi problem…

Time4Tale: Planiramo još jedno gostovanje na jesen te iduće godine počinjemo opako s programom te ukoliko uspijemo izdogovarati adekvatni venue (tipična hrvatska priča!) na ljeto postoji mogućnost da dovedemo strane prijateljske snage te odradimo odličan program. 😉

Time4Tale
UES: Koga bi od hrvatskih producenata izdvojili i po čemu? Kako bi uopće opisali hrvatsko producentsko nebo?

Time4Tale: Duplo project u našem smjeru glazbe prednjače te su se u samom početku iskazali s izdanjima, a među kojima je i Welldone, moj ćaća za produkciju. Od ostalih mogu spomenuti našeg prijatelja Apollo Eighteena iz Krapine koji kvalitetnu dobru mjuzu radi, a od labela i organizatora odlično rade dalmatinci Family Grooves (Izabela i Silvio legende), Edy C, Pero, ZGB – BLACKSOUL

UES: Kako bi ocijenili klupsko stanje Istre, osim festivala ljeti?

Time4Tale: Pa u zadnjih nekoliko godina rekao bi da događaja ima podosta, i na nivou su, a uvelike tome doprinose Seasplash (klupska i fest scen…do jaja), Music After Dinner crew, te Seriously Twisted koji rade vrlo profesionalno.

Udruga planira održavati radionice iz svojih područja u kojim djeluje. Tako se planiraju radionice video i audio produkcije, kao i radionice fotografije. Nadaju se da će se prepoznati u njima iskrene namjere i njihova velika želja za stvaranjem nečega na što će cijela Istra moći biti ponosna i cijela Hrvatska imati dugoročni benefit.

Mi možemo samo reći… Sretno!