S novom školskom i akademskom godinom, dolazi i nova generacija učenika koja još nije upoznata s osnovnim znanjima iz dub/reggae i soundsystem kulture za koja riječki kolektiv Ri Rootz vjeruje da bi svatko trebao usvojiti.

Zato vas još jednom pozivaju na dub poduke koje organiziraju u suradnji s udrugom Škatula, u petak, 3. listopada, s početkom u 22 h, u prostorima bivše tvornice Hartera.

Ovoga puta kao podučavatelje dub glazbe i soundsystem kulture Ri Rootz je odlučio angažirati Bocu Zvuk iz Zadra, te selektore Low Frequency (Ri-Vk-Os), a na partiju očekuju kako one veće dub znalce, tako i nove generacije željne znanja i jedinstvenog iskustva koje će im omogućiti ručno izrađen sustav ozvučenja Boca Zvuk. Ovaj put budite spremni na još raznovrsnije poduke jer vas, uz roots i dub glazbu, čeka još širi spektar srodnih žanrova bass glazbe.

Također, vol 2. nimalo neće obuzdavati riječko-osječko-vinkovački Low Frequency da se pojača sa šest bas kutija Bocinog zvuka koji se dosta sunčao po šumama i sad je vrijeme da upadne u riječku tvornicu papira. Upadnite i vi te pritom čuvajte stopala od upale i zvuk od odbijanja!

Dub poduke će vas prije ponoći doći 25, a nakon 30 kuna, kojim podržavate izvođače, ali i Heartera Project inicijativu koja obnavlja prostore Hartere.

boca_zvuk

Boca zvučni sistem je kolektiv nastao sredinom 2011. kao reakcija na neispunjeni noćni život u Zadru u to vrijeme i iz želje za zabavom i promocijom bass glazbe. Sve je počelo serijom „free“ partija po raznim lokacijama u gradu sa starim olupinama od zvučnika sa kraja 80-ih i agregatima, da bi se nastavilo organizacijom dosta uspješnih partija sve do danas. Oduvijek je postojala želja za gradnjom vlastitog sistema te se nakon poduže edukacije i skupljanja informacija pri kraju 2012. godine s time i počelo. Iako se riječ soundsystem automatski povezuje sa dub/reggae glazbom, puštaju sve vrste „bass“ glazbe, no u zadnje se vrijeme sve više povećava kolekcija dub vinila.

Low Frequency (Rijeka/Osijek/Vinkovci) – Glazbeni kolektiv vruće slavonske krvi, nastao u mračnim odajama legendarnog riječkog Kluba Palach, djeluje od 2012. godine. Ponukani nedostatkom glazbene ponude što se tiče glazbe koju volimo u gradu na Rječini, odlučili su uzeti stvari u svoje i pokrenuti Dub Session u Palachu. Od tada proširili su područje djelovanje na klubove i događaje diljem Hrvatske te su nastupali u Mastersu, Chakka’s i Grey Roomu u AKC Medici, na Arci Fiumani u Rijeci, osječkom Epicu, festivalima Seasplah, Lost Theory i Bass Matters Dub Camp, a stage su dijelili s Digitron Soundsystemom, Dubbleom, Zenicafariom, Rockers Dub Masters Soundsystemom, Dub fi Youth Soundom, Trip 2 Zionom, High Grade Commandom, Ras Milenkom i dr. Ispunjenje duha i tijela pozitivnim vibracijama i teškim bassom. Širenje poruka tolerancije, međusobnog prihvaćanja, ljubavi i mira. Izmamljivanje osmjeha na tužna lica i svjesnosti u pomračene umove. Uzrokovanje neobuzdanog plesa iz dubine duše i promicanje kulture soundsystema. Ciljevi duba su i naši ciljevi, a ostvarujemo ih roots i steppers, digitalnim i instrumentalnim, euforičnim i mračnim selekcijama, u svakom trenu na svakom mjestu, no compromise, just dubwise!