S već odličnim imenima na ovogodišnjem lineupu, dragulj na kruni festivala u Tisnom, Stop Making Sense, donosi još novih poslastica te je na popis dodao i eklektičnu zvijezdu u usponu Mr Ties, sve traženiji duo Maribou State, techno zvjerku Marcus Worgulla, te UK instituciju Phonica Records. SMS prestavlja i odlične zabave na brodovima, a ulaznice su u prodaji.

Novi dodatak na lineupu Stop Making Sense festivala, o kojem smo vam već pisali, su Phonica Records, poznati londonski specijalisti za vinil, a sljedbenike su dobili od lansiranja 2003. godine. Ovo im je prvi nastup u Hrvatskoj. Sa sobom dovode house eksperimentalista  Marcus  Worgulla, a dolazi i Mr Ties, izvođač kojeg je nemoguće svrstati u neki žanr, ali njegovi setovi su svjetla točka svakog nastupa.

Maribou State, ljubitelji soula i deep omamljujućih zvukova, pridružuju se Mosci kao dio T.Williamsovog The T.Party  Movement projekta koji okuplja istomišljenike čija je redefinicija house glazbe uzdrmala temelje tog žanra. Mosca dokumentira utjecaje u iscrpnoj i znalačkoj manifestaciji housea i techna. Sveprisutna  Anja Schneider poznata je po energiji i nezasitnoj želji za uspjehom. Osnivačica etikete Mobilee Records, te bivša radijska voditeljica, sa sobom donosi pomno birane zvuke i pokazuje veliki talent. Anja se, kao i Rob Alldritt, pojavljuje uz Get Diverted ekipu koja premijerno nastupa na ovogodišnjem  Stop Making Sense festivalu.

Traženi DJ Robert Johnson, glazbeni novinar, odličan remixer, još je jedan sjajan dodatak Warm etiketi i njihovom nastupu na ovogodišnjem festivalu, a priključuje im se i house i disco DJ Gerd Janson.  Talentirani Nick Höppner, kojeg krasi raznovrsnost i temeljito poznavanje house i techno glazbe, a uključen je u rad Ostgut Ton etikete od samog početka, te dolazi u Tisno. Njima se priključuju i Ali Tillett te Ollie Seaman.

Hunee, DJ čiji opušten i organski pristup polagano gradi plesnu atmosferu, pokazat će moćan set dok disco, house, techno i soul imaju bitnu ulogu u tome. Hunee je i poseban gost Abattoir ekipe.   Tiger & Woods tj. Larry Tiget i David Woods nastupat će uz velike slike dva tigra i zabavljat će ljude s raznim disco zvukovima koje oni nazivaju ‘future boogie’. Rezidenti Mr. Solid Gold i Park Ranger predstavljaju londonski klub Corsica Studios kao dio Trouble Vision ekipe

Rezidenti Sub Cluba Harri & Domenic vraćaju se i ove godine i sa sobom dovode DJ duo Optimo – Twitch and Jonnie Wilkes. Njihov se raspon može najbolje opisati techno,  electro  i  rock  zvucima. Producentski duo Psychemagik osvojili su medije sa svojim svježim pristupom remiksiranju, a  koriste jako rijetke sampleove. Psychemagik se priključuje Orlando Boom ekipi. Veliki talent koji se dokazao remiksiranjem za Tronik Youth i Klaxons, talentirati DJ i rezident londonskog kluba The Nest  – Kiwi, također se priključuje Orlando Bloom ekipi. Leon Vynehall i njegov eklektičan stil crpe inspiraciju iz žanrova kao što su  post punk, classical, funk, disco, soul i techno, s  dozom bassa i posebnog house zvuka, a njegovu produkciju je teško opisati, no sigurno je da je svaki set bombastičan. Leon Vynehall se pojavljuje kao dio Aus Music ekipe, predvođene Will Saulom koji dolazi drugi put na festival i donosi svoj deep dubdisco pristup techno i house glazbi.

Član DJ kolektiva Horse Meat Disco Severino Panzetta putuje po svijetu i tjera ekipu na ples s underground house i disco ritmovima. Lovesick ekipa predstavlja Severina uz  Blonde Ambition i Lovesick DJ-eve. Croatia Calling zabava na brodu počinje s DJ-evima Luka K i Zero, a njima se priključuju Brighton i  Mimi. Dalston Superstore rezidenti Abattoir nastupaju uz Anomalus DJ-eve i Huneea, ali tu su i Rufus & Bambi.

Treba spomenuti i slavne SMS zabave na brodovima, koje se održavaju dva puta dnevno, a ove intimne zabave omogućuju da se zbližite s omiljenim DJ-evima i izvođačima. Ove godine brodovima će kormilariti Aus  Music,  Trouble  Vision  i  Love  Glove,  Sub  Club,  The  T.Party  Movement,  Warm,  Get   Diverted,  Orlando  Boom  i  Lovesick.

Cijene EX-YU ulaznica s popustom dostupne su u sustavu Entrioa za više informacija o samome festivalu posjetite Stop Making Sense web stranicu.

Comments are closed.