Dvojac Dominic Butler i Mark Yardley poznatiji kao Stanton Warriors drugi su headlineri ovogodišnjeg Bačvice Beach festivala na istoimenoj splitskoj plaži koji se održava 01. i 02. kolovoza.

Jedni od najboljih DJ-eva, producenata i remiksera svih vremena svoje glazbeno stvaralaštvo opisuju kao eklektični miks funka, apstraktnog hip-hopa, underground housea, elektra, dubstepa i breakbeata čime razvijaju prepoznatljiv zvuk koji ih čini zanimljivim za slušatelje raznih žanrova..

Popularnost su stekli nastupima u britanskim klubovima Fabric i Sankeys Soap, te svjetskim turnejama po Europi, Kanadi, Americi i Australiji. Obišli su sve kutke svijeta, svirali su na velikim festivalima poput Glastonburyja, EXIT-a, Szigeta, Good Vibrationsa, bili su jedni od headlinera ovogodišnjeg Ultra u Miamiju i mnogim dr., ali jedan cilj im ostaje isti: rasplesati ljude! Osim nastupa diljem svijeta Stanton Warriors  se mogu pohvaliti i mnogim prestižnim nagradama poput nagrade Breakspoll u kategorijama najbolji DJ,  najbolja kompilacija i najbolji album. Također, ponosni su  vlasnici najprodavanijeg breakbeat miksa svih vremena te pobjednici izbora Dancestara, Muzik Magazinea i TimeOuta, a nije ništa manje bitan i plasman među 50 najboljih svjetskih remiksera svih vremena po DJ Magu, kao i ulazak u Top 100 DJ Maga. Wow, zavrtijelo nam se u glavi od ovakvog rezimea njihovog djelovanja i stvaranja u glazbenoj industriji. 😉

Ovoga ljeta napokon ćemo ih imati prilike čuti i na našim prostorima na BFF-u, kojemu je ovo drugo izdanje, te ima epitet najmokrijeg beach događaja na Jadranu. Prvog dana festivala odnosno 1. Kolovoza, BFF će ugostiti baruna techno glazbe, Britanca, Davea Clarkea, dok će bristolski breakbeat pioniri Stanton Warriorsi nastupiti dan poslije, 2. kolovoza. Ovo im je premijerni nastup u Dalmaciji, na za njih idealnoj ljetnoj lokaciji, te su svojim dolaskom pravo osvježenje na domaćoj festivalskoj ponudi.

Promotivna turneja Road 2 Bačvice Beach festival započinje 1. svibnja u makarskoj diskoteci Plaža gdje će gostovati Pero-Fullhouse, Miss Slave, Jolly Joke, Galinac Galinac i Marijan Babicz. U prodaji su od danas i standardne dvodnevne ulaznice za Hrvatsku i ex Yu države po cijeni od 119 kuna u sustavu www.entrio.hr  dok se popis fizičkih prodajnih mjesta nalazi na www.entrio.hr/outlets. na www.entrio.hr/outlets

Comments are closed.