Foto: Roberto Pavić

Jubilarno 10. izdanje festivala audio-vizualnih umjetnosti održat će se od 28. studenog do 6. prosinca, uz glazbeni program i radionice, a dovodi sjajna imena na završnu večer festivala u Pogon Jedinstvo. Soundclash koji okuplja izvođače koji odmjeravaju audio snage na rasporedu je prve večeri već ovoga vikenda u Sirup klubu!

Deseti festival audio-vizualnih umjetnosti, Illectricity, održat će se od 28. studenog do 6. prosinca 2014. na više lokacija u Zagrebu. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, kao i promoviranju vizualnih umjetnosti kroz seriju radionica, uvijek i educira svojim glazbenim izborom te dovodi svježa imena zbog čega Zagreb ne zaostaje za svjetskim metropolama.

Uz glavnu večer festivala koja tradicionalno jakim lineupom čini ovo festivalom za pamćenje, cijeli festival otvara Soundclash večer na kojem se sa svojim glazbenim izborom sukobljavaju DJ-i i njihove ekipe i to u petak 28. studenog u klubu Sirup. Sudionici su ovaj put podijeljeni na dijelove Hrvatske pa će se sukobiti Međimurski lepi dečki, Dalmatinski burazi, Kvarnerski pokvarenjaci i Zagrebački štemeri. Neki od nastupajućih su Qwerty, Tikach, Pytzek, Sladoled, Anto Anto, Dubok, Nortrom, Okor, Inchoon, Qwerty, Arsen Pavešić, Funk Guru, phillipe, itch, sve redom poznata imena hrvatskog clubbinga.

illectricity_festival_soundclash
Jubilarno 10. izdanje ove godine u slavljeničkom okruženju još jednom dovodi sjajna imena na završnu večer festivala u Pogon Jedinstvo. 6. prosinca u goste dolazi jedan od najcjenjenihih DJ-eva današnjice Jackmaster, i to s ovogodišnjom nominacijom za najboljeg britanskog DJ-a po izboru DJ Mag Awards,  inovativni producent OM UNIT, X-Coast koji vraća u zlatno doba elektronike 90-ih, a sve to uz pobjednika Nucomers natječaja i CFSN DJs ekipu.

Jackmaster iliti Jack Revill je jedan od DJ-a za koje se kaže da ih morate čuti. Svestranost njegova zvuka prepoznata je u najpoznatijim europskim i svjetskim underground klubovima te festivalima, što je dokazao sjajnim nastupom na glavnom stageu ovogodišnjeg Dimensions festivala. Aktivan već desetak godina Om Unit postaje zamijećen intepretacijom Jokerova ‘Digi Designa’, a prvijenac “Threads” objavljen 2013.,  te prethodna tri EP-a pokazali su koliko je sporo-brzi Omov zvuk jedinstven i udarili pečat novog step-žanra, koji koketira i s elektrom, ali i soulom i modernim jungleom. X-COAST je jedan od trenutno najinspirativnijih projekata regionalne scene, a njegova glazbena produkcija vratit će vas u zlatno doba elektronike iz 90-ih godina. Glavna festivalska večer uvijek je i s jakom vizualnom pozadinom, tako će se za vizualizaciju glazbe brinuti jedan od naših najpoznatijih vizualnih umjetnika Liik, kao i LiteMotif koji vas vodi u nove vizualne dimenzije.

Kao i svake godine, festival je i edukativnog i prezentacijskog karaktera, tako da će se i ovoga puta  predstaviti nekoliko ne-glazbenih programa poput Bring Your Own Beamer, Videoskop Guerilla, Pogonizacija by CFSN & Radiona.org, radionice Illektroničke glazbe i radionica osmišljavanja i funkcionalnosti vizualnog identiteta festivala audio-vizualnih umjetnosti.

Promotivni broj festivalskih ulaznica rasprodao se u rekordnom roku. Pojedinačne ulaznice za Sound Clash (25/35kn) i Main Night (60/75kn) nalaze se u pretprodaji od subote (22. studenog) na Entrio.hr-u.

UESMag dijeli 2×1 upad! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom odabrat ćemo sretne dobitnike upada!

15 KOMENTARI

    • Čestitamo Iva, osvojila si upad za Sound Clash večer! Na ulazu se javi uz predočenje osobne iskaznice. Želimo ti dobar provod! 😉

    • Čestitamo Martina, osvojila si upad za Sound Clash večer! Na ulazu se javi uz predočenje osobne iskaznice. Želimo ti dobar provod! 😉

Comments are closed.