Crazy P
Crazy P

Sjajni engleski house disco kolektiv Crazy P dolaze u zagrebačku The Garden Brewery u subotu 17. prosinca, a uz njih će nastupiti Leftfoot DJ-evi.

Underground disco, elektronska glazba, blještavi pop zvuk, samo su neke od odlika Crazy P koji stvaraju plesnu glazbu koja ima glas, srce i dušu. Tko bi rekao da su nakon sedam albuma Crazy P jači i važniji nego ikad? Mnogo prije uspona globalnih disco, house i soul-pop izvođača poput Todda Terjea, Disclosure i Jessie Ware, Crazy P još od 1997. predvode uspon tog plesnog zvuka.

Prva četiri albuma uz rekordnu prodaju, stalne DJ nastupe i neprestane svirke, označile su ih kao svjetsku senzaciju sa sjajnim nastupima uživo. Prošlo je pet godina od objavljivanja albuma “When We On”, a okosnica benda ― Danielle Moore, Chris Todd i James Baron ― od tada je neprekidno na turneji sa svojim DJ setom i Soundsystemom, još jednom se potvrđujući kao jedni od najzanimljivijih izvođača u plesnoj glazbi sa sjajnim scenskim nastupom. Sedmi album “Walk Dance Talk Sing” objavljen je prošle godine i popraćen novom svjetskom turnejom.

Crazy P uspijevaju nastaviti naslijeđe soula, njihov zvučni potpis nastavlja se na srž house i disco glazbe, a istovremeno ne zaostaju za modernim zvukom, dok ti osnovni elementi informiraju publiku i obilježavaju njihove nastupe. Tijekom svirke Crazy P očekujte zvuk i vibru različitu od svega drugog u plesnoj glazbi, jer njihova ljubav prema plesnom podiju ide ruku pod ruku s velikom vještinom pisanja pjesama i besprijekorne produkcije, kao i dirljive introspekcije i uzbudljivog performansa.

S razlogom su zavrijedili svoj zvjezdani status na globalnoj sceni, a Crazy P svoju vitalnost pokazuje već dvadeset godina, te ne namjeravaju tako skoro stati. U Zagreb dolaze u formi Crazy P Soundsystem, a njihov se sjajan nastup ne propušta.

Kao podrška nastupaju Leftfoot DJ-evi iza kojih se kriju Adam Regan i Richard Whittingham. Osnovani 2000. godine Leftfoot slove za jedan od najvažnijih projekata u Ujedinjenom Kraljevstvu. Gilles Peterson je njihovu klupsku večer proglasio najboljom 2003. godine, a nakon toga je uslijedilo više od desetljeće nastavka priče uz gostovanja sjajnih imena iz house, hip-hop, disco, jazz, funk, soul, reggae, drum & bass, techno, Afrobeat ili pak latino sfere. Leftfoot nikada ne miruju te stalno razvijaju underground glazbenu scenu u Birminghamu i šire.

Nedavna gostovanja uključuju neka od trenutno najvažnijih DJ i producentskih imena kao što su Motor City Drum Ensemble, Move D, Bicep, Hunee, Nightmares on Wax, Gilles Peterson, Mala, Jackmaster, Leon Vynehall, Ben UFO, Mount Kimbie i Horse Meat Disco, dok istovremeno stavljaju fokus na lokalne talente i one u usponu koji zajedno čime Leftfoot Residents  tim.

The Garden Brewery smještena na zagrebačkom Žitnjaku najnovija je craft pivovara s posebnim čarom. Uz odlično craft pivo koje možete probati odmah s izvora, mjesto je to koje je utočište sjajne glazbe, te je industrijskoj zoni udahnulo život donoseći svjetski prepoznatljiv The Garden duh.

Ulaznice su u pretprodaji 30 kuna, dok će na ulazu cijena iznositi 40 kuna. Dostupne su u sustavu Entrio. Facebook event provjerite ovdje.