Poznati UK dvojac SMD, James Ford i Jas Shaw, kostur za novi album ‘Whorl’ snimili su u pustinji Južne Kalifornije, gradu Pioneertown, odmah pokraj Joshua Tree nacionalnog parka.

Album je snimljen kako bi bio pogodan i za sviranje uživo, s minimalno korištenja računala, a napravljen je po načelu ‘nečeg drugačijeg’ od njihovih prethodnih albuma, s obzirom da uvijek i teže promjeni, s live izvedbom na pameti. I to u samo 3 dana…

Simian Mobile Disco kažu, album ‘stapa granice između studijske kompozicije i live performansa’, a kostur za album nastao je tijekom spomenutog nastupa u jednom saloonu u kalifornijskoj pustinji, gdje su koristili 2 modularna syntha, 2 Sequentix Cirklon sekvencera i miksete, a o čemu je snimljen i mini dokumentarac Ryana McNeilla.

‘Whorl’ je njihov četvrti studijski album, trebao bi izaći 9. rujna za američku etiketu Anti-. 30. lipnja je izašao i najavni singl s albuma ‘Tangents’, kojeg možete poslušati niže. Njihov DJ set možete poslušati na Elecrit Elephant festivalu u Tisnom, koji traje od 10. do 14. srpnja.

Tracklist:

01. Redshift
02. Dandelion Spheres
03. Sun Dogs
04. Hypnick Jerk
05. Dervish
06. Z Space
07. Nazard
08. Calyx
09. Jam Side Up
10. Tangents
11. Iron Henge
12. Casiopeia

simian whorl