Od veljače klub Sirup u suradnji sa studijom Sensorium i udrugom Kult.com pokreće radionicu glazbene produkcije, koja će u formi dvomjesečnog tečaja polaznike upoznati sa osnovama produciranja glazbe.

Radionice će kombinirati teoriju i praktični rad na hardveru i softveru. Polaznici će steći osnovna znanja o akustici, audio tehnologiji, sintezi, snimanju i obradi zvuka, a moći će ih primijeniti na bilo koji DAW, plugin ili komad opreme s kojim se susretnu.

Imat ćete priliku isprobati hardverske sintove, ritam mašine, kompresore i druge efekte te usporediti njhove kontrole i funkcije s VST plug in-ovima. Cilj radionice je savladavanje teoretske i praktične osnove te stjecanje solidne baze znanja pomoću koje će se lako usavršavati u području ili područjima koja ih zanimaju. Ovakav osnovni tečaj koristan je prije svega producentima elektroničke glazbe, ali i DJ-ima, live toncima, instrumentalistima, pjevačima, audiofilima…

U skladu s temeljnom ”diy” etikom, nastojat će se ponuditi kvalitetan sadržaj po pristupačnim cijenama, posebno radi edukacije mladih glazbenika koji si ne mogu priuštiti skupe škole za audio inžinjering ili žele steći elementarno znanje prije nego što investiraju nekoliko godina života u studij umjetnosti/znanosti audio inžinjeringa.

Radionica će se odvijati u prostorijama kluba Sirup, u bivšem zagrebačkom Paromlinu u 9 termina po 2 sata. Predviđeni termini su utorak i/ili četvrtak od 18 do 20 sati, no ostaju fleksibilni do konačnog broja polaznika i formiranja grupa. Prijave traju do 10.veljače, a planirani početak radionice predviđen je za sredinu veljače. Točan datum prvog termina bit će naknadno objavljen.

sensorium_02

Cijena za svih 9 termina, odnosno 2 mjeseca (+ uvodno predavanje) je 800kn koje je moguće uplatiti jednokratno ili u dva obroka. Za one koji žele pohađati samo jedan mjesec cijena je 550kn (plativih jednokratno), odnosno 200kn za pohađanje samo jednog termina.

Voditelj radionice i predavač je Saša Rajković (Zarkoff, Florence Foster Fan Club, Sumerian Fleet), glazbenik koji je do sada sudjelovao u 25 izdanja kao autor, tekstopisac, miks ili mastering inženjer, a često i u više uloga odjednom.

Kako se prijaviti, koji je nastavni plan i sve ostale bitne informacije potražite na ovom LINKU. Čime sve studio Sensorium raspolaže možete provjeriti i na Faceboooku Sensoriuma.

Drugi po redu Sensorium night održat će se 7.02 u Sirupu, a nastupit će čak tri live acta. Radi se o francuskim i belgijskim darkwave bendovima Illustration Sonore, :Codes i Merci La Nuit koji su na europskoj turneji povodom izlaska prvog albuma I/S na labelu Medical Records.

Comments are closed.