Ričard Riki Dobranić – bio je soboslikar, bio je DJ, živio je za ples, bio je dobar čovjek, veliki borac, ljubitelj glazbe, pjesme, poezije, vinila, ljubitelj života i životinja te osoba koja je svojim vedrim duhom zračila ogromnom pozitivnom energijom, nažalost izgubio je dugu i tešku bitku i otišao na “onaj” svijet. 

Riki je, slobodno mogu reći, bio dobri duh scene i njen veliki ljubitelj. Ovaj strastveni zaljubljenik u vinile dugi niz godina vodio je tešku bitku sa brojnim malignim oboljenjima, ali to mu nije bila prepreka da radi i prati ono što voli, a to je glazba, pjesma, poezija. Na veliku žalost, Riki je tu bitku izgubio, a scena i naš mali svijet općenito, izgubio je jednu veliku i dragu osobu koja je mogla biti i, vjerujem da će biti i dalje, primjer svakome.

Kroz serijal partija naziva “Nasipavanje”, na koji se odazvao veliki broj DJ-eva i producenata sa naše scene, te kroz prodaju Rikijeve poezije, nastojalo se prikupiti sredstva koja bi Rikiju barem malo olakšala tu tešku i dugu bitku. I pomogla su, donekle, ali Riki je u zadnje vrijeme postajao sve slabiji i slabiji što ga je opet prikovalo za krevet i nažalost dovelo do onoga što smo svi najmanje željeli.

Kad sam pročitao njegov status na Facebooku te članak o njegovom novome stanju, u kojem ponovno apelira na ljude i kolege kako mu je potrebna pomoć, što materijalna što kroz podršku, iskreno, uplašio sam se. Nisam si želio priznati da bi to mogao biti “kraj” jednog divnog života, no nažalost desilo se ono što sam najmanje želio, kako ja, tako i mnoge osobe koje su Rikija cijenile i poštivale zbog njega samog, zbog onoga što je bio, a to je dobra osoba koja je podržavala mnoge i koja bi, da su bile neke druge okolnosti, sve što ima dao da pomogne nekome.

Volio bih da ovaj tekst pišem u nekim drugim veselijim i vedrijim okolnostima, volio bih da je Riki i dalje živ, bez svih problema kroz koje je prolazio, no nažalost to više nije moguće. Zato ovaj tekst pišem kako bih sve one koji su Rikija poznavali, a još više one koji nisu, podsjetio te upoznao s time kakva je Riki bio osoba. Barem u mom pogledu, a vjerujem i u pogledu mnogih drugih ljudi koji mu sada puni žalosti ostavljaju brojne poruke sućuti na zidu njegovog Facebook profila. Htio bih da ovaj tekst bude i moj posljednji pozdrav dragome Rikiju koji će u mojem srcu, a vjerujem i u srcu mnogih drugih, zauzimati jedno posebno mjesto.

Sjetite se kad vam je teško, koliko i kako je teško bilo samome Rikiju, koji nije posustajao već je svojim ogromnim optimizmom i svojom vjerom u ljubav, išao dalje kroz bitku. Koji je svojim primjerom, pomogao i meni samome kada sam u određenim fazama života bio loše. Borite se, živite život, vjerujte u ono što volite i ne skidajte osmijeh s lica kao što to ni dragi Riki nikada nije!

Ovim putem želim u svoje i u ime cijele redakcije UES Magazine-a izraziti duboku i iskrenu sućut obitelji i prijateljima našeg Ričarda. Rikijeva duša živjet će vječno! 

[quote_center]Riki: “..ja sam bezvremena duša
slobodna
jedinstvena
protežem se preko neba zvijezda
cijelog svemira..
zraka sunca sam
što radošću
toplinom osvaja
mjesečeva svjetlost
što sa neba
svake noći sja..”[/quote_center]

-GM-