Foto: Novi list

Na Mišnjaku bi moglo za koju godinu niknuti svojevrsno “rapsko Zrće”, centar zabave i noćnog života koji bi trebao postati konkurencija “pravom” paškom Zrću.

Takav je plan rapske gradske uprave koja je za noćni život predvidjela jednu parcelu buduće radne zone Mišnjak. Riječ je o dijelu zone smještenom u kutu, najbliže trajektnom pristaništu i iznad same ceste, s pogledom na more od kojeg je udaljena nekoliko desetaka metara, piše Novi list.

“Trebalo bi to biti nešto slično Zrću, ali za drugačiji tip publike. Objekt bi radio cijeli dan, ali i cijelu noć. Ideja je potekla od projektanta i mi smo je prihvatili kao zanimljivu”, kaže Kruno Matić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i društvene djelatnosti Grada Raba.

Po pitanju noćnog života Rab je, što primjećuju svi koji ljetuju ovdje, korak iza nekih drugih destinacija. Prave zabave nema izuzev u klubu Santos i u nekoliko manjih lokala u staroj jezgri. Pročelnik Matić ističe da je lokacija u sklopu radne zone idealna da Rab dobije konkurentan punkt za zabavu koji će privlačiti mlade sa svih strana.

“Pruža se sjajan pogled na more jer je teren povišen, u blizini je plaža Pudarica s jedne strane, odnosno trajektno pristanište s druge. Znači moći će dolaziti i gosti s kopna kojima neće trebati automobil jer su od pristaništa za 5 minuta ovdje i pješice. Osim toga, Rab nije velik i iz svakog dijela otoka Mišnjak je blizu. Predviđen je veliki parking i prilazna cesta. Dakle, investitoru će sve biti spremno”, ističe Matić za Novi list, posebno napomenuvši da bi objekt donio proširenje turističkih djelatnosti na otoku, ali i dislokaciju noćnog života iz grada.

“Ovdje bi lokali mogli biti otvoreni cijeli dan i noć bez ograničenja jer nikome ne smetaju. To bi za Rab bila velika promjena jer trenutačno kafići u gradu mogu raditi do dva, odnosno barovi do pet sati. Sve u svemu, mislimo da je ova lokacija idealna za tako nešto”, kaže Matić

Ono što nedostaje u cijeloj priči je, za sada, investitor, netko tko će uložiti znatna sredstva u uređenje zaravnjenog platoa. Potraga je u tijeku, piše Novi list.