Ovoga vikenda u Hrvatsku premijerno dolazi dvojac Mahom Dub, koji predstavljaju novu generaciju francuskih producenata, a koje očekuju nastupi u Puli i Zagrebu!

Nakon odličnog otvorenja tvrđave Punta Christo, ovaj petak je na redu Rumble in the Fort, veliko dub događanje na dvije pozornice, s dva ručno rađena istarska sound systema, dva live acta i artista iz čak pet država. Glavni gost je francuski dub dvojac Mahom Dub, koji predstavljaju novu generaciju francuskih producenata i koji prvi put nastupaju u Hrvatskoj te koji sljedeći dan gostuje u Zagrebu na trećem rođendanu Irie Garden ekipe.

1. SUB presents: Rumble in the fort w/ Mahom live, Wicked and Bonny ft. Kali Green live, Fleck and more

Nakon odličnog otvorenja Fort Punta Christo ovaj petak, 10, lipnja, na redu je Rumble in the Fort, u organizaciji udruge Sub. Ovo je specijalno izdanje zimskih partija na dva stagea na kojima će se širiti pozitivne vibracije preko dva ručno rađena istarska sound systema, dva live acta, i artista iz čak pet različitih država.

Na Dub Arena flooru iz Francuske nam stiže velikan žanra, Mahom Dub, koji je poharao dub svijet svojim albumima, i koji je zajedno s Panda Dubom napravio malu revoluciju u svom žanru u Europi. Njihov live set nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Osim Mahoma, iz Italije stižu Wicked and Bonny u pratnji MC-ja Kali Greena iz Berlina. Nakon što smo ih upoznali na Overjamu prošle godine, ugostili na Outlooku, prijateljstvo se nastavilo. Vrijeme je da vam pokažu što je to Robot-a-Dub, posebna unikatna izvedba kakvu jos niste čuli. Ugostit će ih naravno domaćin Munchies Sound System koji će tradicionalno otvoriti i zatvoriti večer.

Na Bass garden floor stiže Fleck, grčki jungle majstor koji nastupa već godinama po cijeloj Europi, ponajviše u Engleskoj u kojoj je član Serial Killaz ekipe. Osim njega, Talijan koji ima prebivalište u Londonu Qua Rush, producent, DJ, i drum’n’bass fanatik koji ima preko tisuću ploča u svojoj kolekciji i u Pulu dolazi pokazati što se to sprema u njegovoj zadimljenoj sobi na jugu Londona! Bit će to poseban set sa tri CDJ-a! Naravno tu su i domaćini Arboretum Kolektiv koji nikad nisu razočarali. Da bi to sve odlično zvučalo pobrinut će se Vibrations Addict sound system, originalni istarski sound iz Sutivanca koji je iznenadio sve prisutne svojom jasnoćom i glasnoćom. Više informacija na Facebook eventu.

2. Irie Garden 3rd Birthday w/ Mahom (Fr) / Digitron & Saso Mange Soundsystem Penetration

Moćni live set francuskih dubera Mahom Duba, nakon publike u tvrđavi Punta Christo u Puli, moći će poslušati i zagrebačka publika u Akc Attack u subotu, 11. lipnja. Irie Garden tom prilikom slavi svoj treći rođendan. Uz ovo veliko gostovanje tu je i jedan neobični spoj; dub Digitron Soundsystem i psytrance Saso Mange Soundsystem pretvorit će svoje soundove u jednu neuništivu bas mašinu.

Mahom se etablirao kao dio nove generacije francuskih dub producenata. Od početka rada izdali su tri albuma i šest singlica na različitim labelima. Mahom je već postojao tri godine prije nego su se Antoine i Joris, današnji dvojac Mahom, upoznali 2008., ali u drugačijoj formi, sa live bubnjevima i samplerima. Projekt je onda evoluirao u moćni, digitalni live set. Prijatelji su nastavili kreirati glazbu sa svojim vlastitim sastojcima. Recept za njihovu glazbu ostaje konstantan: masivni etno, world, dubwise stepper i roots.

Uz njih nastupaju: Digitron Soundsystem, Herya, Krps, Dubeye Sound, Prancing D. Više informacija na Facebook eventu.