Ukoliko vas izaberu za Red Bull Music Academy, oni vam plaćaju let, smještaj, prijevoz, i hranu, a želite li Vi sudjelovati dovoljno je samo kupiti poštansku marku do Njemačke!

Red Bull Music Academy okuplja glazbenike i entuzijaste širokog spektra talenata, vještina i kulturne pozadine.

Među sudionicima akademije bili su, između ostalih, Aloe Blacc, Juan Son, Nina Kraviz, kao i hrvatski predstavnici – Tomo Pupavac 2001., Kristijan Iljaš 2003., Davor O 2004., Natko Smoljan 2004., Ishfaq 2005., a gradom domaćinom mogu se pohvaliti Berlin, Toronto, Dublin, London, Cape Town, Sao Paulo, Rim, Seattle, Melbourne, New York, Barcelona, i dr.

[quote_left]…prijava vam je udaljena samo jednu kuvertu dalje…[/quote_left]Kao što ste vjerojatno dosad već prihvatili, nalazimo se u 2014. godini, a brojka naših sudionika staje na 2005., pa s obzirom da vam je plaćeno sve, osim vašeg slobodnog vremena, prijava vam je udaljena samo jednu kuvertu dalje, jer sve što treba napraviti jest ispuniti aplikaciju, i onda naravno proći izbor… Svakako treba napomenuti i da je to 30 dana u jednom od najskupljih gradova svijeta…

Red Bull Music Academy svake godine nudi priliku glazbenicima, DJ-ima, pjevačima, producentima, …, da se nađu u jedinstvenom okruženju, rame uz rame s velikim glazbenim kreativcima te kroz radionice, studijske sessione, predavanja ali i sjajne tulume, predstave i podijele svoje viđenje glazbe. RBMA već 15 godina putuje svijetom i donosi raznolikost glazbe. Neki od bivših polaznika – Flying Lotus, Dorian Concept, Hudson Mohawk, Katy B., Mano Le Tough, danas su neka od vodećih imena glazbene scene.”, objašnjava naš Eddy Ramich, ujedno i njihov glas u Hrvatskoj.[quote_right]RBMA već 15 godina putuje svijetom i donosi raznolikost glazbe.[/quote_right]

Svake godine RBMA priređuje radionice u više od 60 zemalja. Ta događanja slična su «pravoj» akademiji jer se sastoje od predavanja, radionica produkcije, izložbi te noćnih aktivnosti poput koncerata i clubbinga. Radionice se trude fokusirati na lokalne teme, iako obrađuju i međunarodne trendove.

RBMA2014_02

DJ Tom (Tom&Grade) s Akademije ima samo pozitivna iskustva: ”Moje isukstvo sa RBMA je bilo izuzetno i preporučam svakome tko se bavi glazbom ili kao autor ili kao DJ da pošalje prijavu. Upoznati slične ljude iz cijelog svijeta i provesti s njima dva tjedna na nekoj atraktivnoj lokaciji je odlično iskustvo. Proširiti znanja, proširiti kontakte, razviti prijateljstva i uz to se dobro zabaviti ne može biti loše.”

Akademija svake godine izdaje CD kompilaciju Various Assets: Not For Sale produciranu na prošlom okupljanju. Od 2004. godine na tim kompilacijama nalazi se originalna glazba od preko 300 umjetnika, uključujući Doriana Concepta, Flying Lotusa, Lusinea, Thea Parrisha, Marka Pritcharda, i dr. I ovogodišnja kompilacija data je na besplatan download, pa provjerite koga ima na ovoj listi.

Prijave traju do 18. ožujka, pa imate vremena, al nemojte zaboraviti. Akademija se održava od 12. listopada do 14. studenog 2014. u Tokiju.

Comments are closed.