Toliko je festivala, malo je vremena, a još manje je para. Ako već nekako uspijete srediti kartu preko nekog tko zna nekog, nažicate prijevoz ili autostopirate od festivala do festivala, i volite spavati u šatoru pod vedrim nebom, predlažemo vam nekoliko stvari koje morate imati.

Za početak, to je upravo taj šator, no ne bilo kakav šator. Ovo je šator koji je napravljen upravo zbog glazbenih festivala, a može podnijeti sve vremenske prilike i neprilike. Upravo zato što mu je dojadilo tražiti svoj šator u moru ostalih, prezenter s MTV-a Rob Bertucci napravio je svoje šarolike Bang Bang Solar-Powered Tents, iliti šatore koje imaju petovoltni solarni panel preko kojeg s USB priključkom možete napuniti bilo koju od vaših modernih tehnologija, a uz to su i živopisni i dolaze u 6 različitih dezena.

E sad, kad ste se već i smjestili, valjalo bi nešto i pojesti. Nakon ludog partijanja, valjalo bi nešto i pojesti na žlicu…da smiri želudac. Plinska kuhala su često nespretna ili zauzimaju dosta prostora, no ovo Vertex ultralagano kuhalo, sklapa se bez ikakvog alata, i teži 50ak grama, te podržava paljenje na obični alkohol koji se može nabaviti u bilo kojoj ljekarni, ili na one kocke za potpalu. Ako imate vodku pri ruci, može i na to.

I za kraj, kad ste se lijepo naspavali, napunili svoj mobitel i fotoaparat, najeli juhice ili graha, vrijeme je i da nešto popijete. Dok uživate u hammocku viseći s nekog stabla, uzimate hladnu pivicu iz vašeg pokretnog frižidera, i otvarate pivu na vašu…japanku.

Upravo otvarač na japanci omogućila vam je ekipa iz Reefa, a imali smo ih za kupiti (možda još i ima) u Zagrebu. Otvarač na japanci praktična je i još jedna od ludih ideja, a uz to dolazi i na kvalitetnoj firmi japanki, te mnogobrojnim bojama i dizajnima.

Sada vam jedino ostaje da se dobro zabavite.