Lutajući bespućima interneta, socijalnih mreža, fejsbuka, soundclouda i ostalih, naletili smo na nekoliko zanimljivih, novih, remiksiranih izdanja, pa smo neka od njih odlučili podjeliti i s vama.

Za početak, od danas možete poslušati cijeli album Richie Hawtina aka Plastimana, album Ex, o kojem smo vam već pisali, napravljen za potrebe njegovog nastupa u njujorškom Guggenheim muzeju.

Čovjek pod maskom, SBTRKT, kojeg često imamo prilike slušati na domaćim, ljetnim festivalima, kroz svibanj je izdao nekolicinu ploča kao dio njegove serije nazvane ‘Transitions’, a sada je u suradnji s njegovim standardnim kompanjonom Samphom izbacio i jedan vokalni singl – ‘Temporary View’, koji bi se vjerojatno trebao naći na njegovom novom albumu, kojeg se očekuje do kraja godine.

Još jedan producent kojeg smo imali pilike slušati na ljentim festivalima u Hrvatskoj i prije nego li se o njemi često pisalo je svakako Britanac Midland. Krajem lipnja mu izlazi ploča za etiketu Phonica White, a “Before We Leave” će remiksirati poznati gost zagrebačkog Mastersa – Gerd Janson, a naći će se i remiks Bonus Beata.

Kad smo već u Britaniji, ne možemo ne spomenuti braću Guya i Howarda aka Disclosure, koji su pomeli svjetsku klupsku scenu s njihovim debut albumom – Settle, kojim su otvorili vrata pak novom valu producenata koji svojim hitovima haraju britanskim, a onda i svjetskim chartovima. Čega god da se prime, te s kim god da surađuju, čini se, ne gubi na kvaliteti. Tako su ye odlučili na uređivanje poznatog Pharellovog hita Frontin. Kad dosegne milijun lajkova, kažu, singl će vjerojatno staviti na besplatan download.

Za ljubitelje bassa, distorzija i drum and bassa, predstavljamo novi singl Noisie – Oh Oh, poznatog nizozemskog trojca (Groningen Nik Roos, Martijn Sonderen i Thijs de Vlieger), a koji bi se trebao naći na Purpose EP-u, s kojeg smo već mogli slušati Stamp Out. Dostupno 30. lipnja.

I, za kraj, predstavljamo novo ime Hot Creations etikete – Jeya Kurmisa, za kojeg kažu da je ‘sljedeća velika stvar’, pogotovo kad se krajem lipnja, pojavi prvo vinilno izdanje, a onda i 2 tjedna kasnije digitalno ‘Lil’ Nic French EP’ izdanje. Ovaj DJ i producent iz Leedsa, u UK-u DJ-a već 10ak godina, a producira zadnjih 7, i ima oko 10ak izdanja, no ovo bi mu svakako moglo donijeti preokret u njegovom životu s obzirom da ga podržavaju brojne velike face.