Kanadski DJ i producent Richie Hawtin, koji je svijet zadužio svojim napretcima u minimalističkim varijantama techna i upotrebom novih tehnologija u nastupima, vraća se pod svojim najpoznatijim pseudonimom Plastikman, i izdaje novi LP!

Richie Hawtin je svijetu poznat kao jedan od pionira minimal techno zvuka, koji je nastavio i razvijati pod okriljem vlastite M-nus izdavačke kuće, koja se posebito fokusirala na taj tip zvuka. Među brojnim pseudonimima i suradnjama s najpoznatijim imenima na sceni, ipak se najviše ističe Plastikman, pseudonim pod kojim je sredinom 90ih postavio okvire minimal podžanra.

2003. svijetu predstavlja album „Closer“ koji je ujedno i njegov zadnji album pod tim imenom, te nastavlja intenzivno raditi na promoviranju izvođača poput Magde, Marca Houlea, Gaisera i Heartthroba pod okriljem svog labela.

Zadnjih par godina je „oživio“ svoj stari Plastikman projekt, no na razočaranje fanova, samo za potrebe stanovitog broja live nastupa, od kojih je jedan takav održan i prošle godine u muzeju Guggenheim u New Yorku, organiziran od strane belgijskog dizajnera Rafa Simonsa, velikog Plastikman fana, gdje je snimljen i album.

Rezultat nam je predstavljen u obliku novog albuma naziva „EX“, za koji se po prvim uvidima čini kako će zadovoljiti sve Plastikman fanove diljem svijeta. „Ex“ izlazi u digitalnom obliku 10. lipnja a za vinyl, CD i SubPac limited edition ćete se morati strpiti do 14. lipnja.

Comments are closed.