Sigurni smo da niste mogli ne primijetiti da su Daft Punkovci pomeli na ovogodišnjoj 56. dodjeli nagrada Grammy, kao i da su imali najupečatljiviji nastup na istoj, zajedno s Pharellom, Stevieom Wonderom i Neilom Rodgersom.

Daft Punk je kući odnio čak 5 gramofona, što je s prethodnih 2 osvojenih 2009. godine ukupno 7 na njihovim policama. Ove su godine odnijeli nagradu u kategoriji album of the year, best dance/electronica album, best engineered album, record of the year, i best pop duo/group performance.

Ono što će mnogima ostati u pamćenju je i njihov nastup na samoj dodjeli koji su, naravno, začinili dodatno s posebnim postavom, za kojeg su mnogi mislili da je samo postavljena kabina radi izgleda i fore, no ono što je danas otkriveno pokazuje nešto potpuno drugačije.

daftpunkgrammy_02
Cijeli DJ booth napravili su Tino Schaedler i Optimist Design u suradnji s Daft Arts, a kabina je zapravo preslika kontrolne sobe broda ‘Mother’ iz filma Alien, i sadrži neke old school komponente poput 8 godina starog Behringera BCR-2000.

Zlatna miksing konzola je funkcionirala i francuski duo je zapravo i svirao live s te konzole, da ne bi bilo da su se samo njihali gore… Pogledajte cijeli performans niže, a još slika potražite OVDJE.