Bačvice Beach festival  koji se odvija na popularnoj splitskoj plaži, uz već najavljene Davea Clarkea i Stanton Warriorse, pojačao je pozornicu sa još 3 gostujuća imena – Alexandra Kowalskog iz Njemačke, te zanimljivu francusku kombinaciju – DJ Jean-Marie Konea i perkuzionistu na bongoima Manua Lokolea iz Francuske.

Jedan od najistaknutijih predstavnika berlinske techno scene Alexander Kowalski u posljednjih 15 godina prepoznatljiv je po muzičkoj svestranosti kroz koju elegantno spaja techno s elementima deep housea, duba i funka. On sjajno prenosi emocije kroz masivni zvuk zbog čega je zavrijedio visoku reputaciju kako među rejverima i muzičkim profesionalcima, tako i među kritičarima.

Njegovo iznimno znanje kad je u pitanju produkcija, konstantna evolucija zvuka iz singla u singl te savršena tehnička izvedba u kombinaciji sa snažnim emocijama osim dvostruke nominacije za German Dance Awards donosi mu velike pohvale za inovativnost u zvuku. Zbog energičnih, intenzivnih i tehnički savršenih live actova diljem svijeta i iznimno bogate diskografije postaje miljenik kritičara koji mu daju titulu najboljeg producenta i najboljeg live acta.

Kowalski je 2009. godine osniva svoj label “Damage Music”, a posljednji singl “Dircksen” oduševio je kritiku i našao mjesto u setovima brojnih velikana kao što su Laurent Garnier, Joris Voorn, Ben Sims, Stephan Bodzin, Fergie i Guy J.

Još jedno novo ime na pozornici Bačvice Beach festivala je Jean-Marie K., iz Pariza koji u Hrvatsku dolazi već punih 17 godina gdje je zabilježio nastupe od Osijeka do Dubrovnika, Orebića, Varaždina, Ludbrega, Zadra, Šibenika, Splita, Makarske, Slavonskog Broda, otoka Hvara, Brača, Lopuda.

DJ, producent i remixer, veliki zaljubljenik u Hrvatsku, te istovremeno i njen amabasador. Poznat je po kvalitetnim techno i house setovima koji su mu osigurali brojne nastupe i fanove u Hrvatskoj. Kombinacijom groovey techna i housea spreman je još jednom zapaliti hrvatsku publiku. Autor je brojnih kompilacija kojima opisuje svoju ljubav prema Hrvatskoj. Jedna od njih „10 years of Love with Croatia“ je izbor pjesama i produkcija u suradnji s kolegom Oliver Fox-om, a valja istaknuti i traku „Beautiful People“ koju je napravio iz ljubavi prema Hrvatskoj. Pjesma je, između ostalog, posvećena i Hrvatskoj publici koja je velikom pariškom DJ-u uvijek bila velika podrška. Uz njega će na afričkim bubnjevima i bongoima svirati Manu Lokole.

U prodaji su ponovno festivalske ulaznice za Hrvatsku i ex Yu države po cijeni od 129 kn sve do 10. srpnja. Ulaznice potražite u sustavu Entrio, dok se popis fizičkih prodajnih mjesta nalazi ovdje.

bacvice_slika_fest