Sedmi po redu karlovački LED festival donosi večeri moderne elektroničke glazbe, radionice, oslikavanje zida na Kupi, audio-vizualno događanje…

Bogat program svim ljubiteljima moderne elektroničke glazbe i vizualnih umjetnosti i ove godine donosi LED fest. Događanja počinju ove subote, 28. lipnja na Starom gradu Dubovcu, a nastavljaju se tijekom cijelog tjedna iza toga, sve do 5. srpnja. Prva bass orijentirana večer LED festivala ujedno je i dio Koridor turneje koju uz karlovačku Polugu organiziraju udruge iz Vukovara i Zadra pa će vas tom prilikom tokom večeri posebno rasplesati vedri Filip Motovunski, torzo će vam prodrmati 207 iz Pule i Kula iz Vukovara, ali i neizostavni domaćini Kodin, Tekitoka i Naos. Ulaz na ovu večer iznosi 25 kuna.

Nakon otvorenja na Starom gradu Dubovcu, slijedi oslikavanje zida na Drežniku. U utorak, 1. srpnja od 14 do 20 sati street artist Leonard Lesić oslikavat će zid na obali Kupe. U srijedu, 2. srpnja slijedi radionica analognih instrumenata u prostoru Centra za mlade Grabrik, koja obuhvaća osnove analogne sinteze zvuka i postavljanje nastupa uživo korištenjem analognih sintesajzera, ritam mašina i vanjskih efekata. Na radionici će voditelj Miroslav Mrva aka Microslav, zajedno s polaznicima, napraviti uvod za nastup uživo na audiovizualnom događanju narednog dana na festivalu u četvrtak, 3. srpnja kod Spomenika u Šancu.

stari_grad_dubovac_ka
Stari grad Dubovac

Glavna večer festivala vraća se na poligon kinološkog kluba u zelenilo i pod zvjezdano nebo. U cjelovečernjem putovanju od house-a do techna vrhunac večeri odradit će široko poznati tech-house veteran Dave Mothersole iz Londona, nadolazeći techno talent Lag iz Novog Sada te zagrebački Zero s hibridnim live i dj setom. Lokalna potpora bit će Pavle D, Dots i Vedran Božić, a za vizualni dio pobrinut će se riječki dvojac Oblik 3. Ulaz na glavnu večer festivala iznosi 35 kuna.

Sve informacije možete saznati na facebook stranici LED festivala te službenom facebook događanju. Donatori su ove godine Ministarstvo kulture RH, Zaklada Kultura Nova, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu obrazovanje i sport, Grad Karlovac, Karlovačka Županija, Turistička zajednica Grada Karlovca, Turistička zajednica Karlovačke županije i Hrvatska turistička zajednica, dok su partneri Clubture, Boca sound system, Zadar Snova i Udruga VUKA.

Ukoliko želite besplatno na glazbene večeri LED festivala, dijelimo vam 2×1 festivalski upad. Lajkajte članak te u komentare ispod članka ostavite vaše ime i prezime. Dvoje sretnih dobitnika/ca upada proglasit ćemo u petak u popodnevnim satima.

4 KOMENTARI

Comments are closed.