I dok nam Burial najavljuje nova izdanja, još jedan začetnik dubstepa, DJ Benga, najavio je odlazak u mirovinu kako bi se posvetio osnivanju obitelji.

27ogodišnji Benga u muzici je već 15 godina, a svoju je karijeru započeo leđa uz leđa s poznatim Skreamom s kojim je dubstep oblikovao u ono što je danas i predstavio ga širokim masama, te popularizirao do današnjeg nivoa..

Svoj je posljednji album Chapter II izdao prošle godine, a na njegovom je Facebook i Twitter profilu objavio kako se zbog želje da se posveti obitelji odlučio povući iz glazbenih voda, točnije DJ voda… Al’ tko će ga znat?

Benga
2010. godine je uz već spomenutog Skreama, te Artworka osnovao trojac Magnetic Man, projekt kojim je dubstep još više približio širokim masama, a on i kompa Skream imaju i vlastiti tjedni šou na BBC Radio 1. [quote_right]…big up to all my real supporters its been a lovely time…[/quote_right]

S obzirom da se očekuje i drugi album Magnetic Mana, teško je povjerovati da se Benga baš u potpunosti povlači iz glazbenih voda. Realno gledajući, koji se glazbenik odluči za stalno povući iz onoga što ga čini sretnim?! Također nam ostaje vidjeti i čuti hoće i Skream od sada sam voditi njihov radijski šou ili…?