Ono što je prije  pet godina krenulo u motelu Delta u Opuzenu kao entuzijastični program kojim se htjela predstaviti drugačija boja house muzike kroz žanrove jackina, deepa i soulfula, procvalo je u nešto što ni sami organizatori nisu mogli zamisliti i otada samo raste.

Danas, pet godina kasnije, Headmovin Delta Fest je izrastao u proporcije koje plijene posjetitelje čak i izvana što govori činjenica da je prošlogodišnje izdanje festivala kroz 3 dana privuklo skoro 2000 posjetitelja, kako domaćih tako i stranih.

Peti Headmovin Delta fest održat će se 1., 2. i 3. kolovoza 2014. i tom prilikom proslaviti petu godišnjicu uspješnog postojanja. Kao i svake dosadašnje godine, količina i raznovrsnost izvođača bit će velika, oko 20 izvođača, što stranih što domaćih. Lokacije ostaju iste. Prelijepa divljina Neretvanskog (Kominskog) ušća kao prva i središte grada Opuzena kao druga lokacija, pokazale su se kao idealna formula za sve ljubitelje ljeta i house muzike. Za proslavu pete godišnjice organizatori su pripremili vrhunsku audio-vizualnu produkciju samog festivala i dovode neka od svjetski renomiranih imena iz polja deep, jackin i soulful housea.

[quote_box_center]”Iako smo mi relativno mali festival s veoma malim budžetom i resursima, mogu slobodno reći da nikad nismo bili jači. Pravac kojim se krećemo smo svjesno izabrali i ispostavilo se da je to pravi smjer. Rezultat beskompromitirajućeg rada i predanosti samom projektu je plod podrške koju dobivamo već godinama od HDF posjetitelja i prijatelja i zahvalni smo na tome. Ove godine dižemo projekt za stepenicu više te ćemo posjetiteljima nastojati pružiti uslugu i zabavu kakvu samo oni i zaslužuju“,[/quote_box_center] – rekao je glavni organizator Martyn Dox.

Što se tiče gostiju, drugog dana festivala nastupa glavni gost tog istog, Giom. Rođen u Francuskoj, Giom trenutno živi u Londonu i jedno je od najsvjetlijih imena deep house scene s time da je prve korake napravio na jackin house sceni nastupima uz DJ Sneaka i Marka Farinu. Izdavao je za labelove kao što su Toolroom Records, Large Music, King Street, Save Room Recordings ili Defected Records, a osim što je producent, DJ i remikser, Giom je i profesionalni bubnjar koji je bio na turneji s Kasabianom ili The Nextmenom.

Izravno iz Bavarske trećeg dana stiže kolektiv FunkYaMind kojeg je osnovao Roman Lechner, vlasnik svježe, ali već renomirane etikete Uknowy records i budući izdavač na jednoj od najvećih njemačkih etiketa, Compost Records. Uz Lechnera, FunkYaMind čine još osmorica članova, ali na HMF stižu dvojica uz Lechnera – Jhoni i Flobe. U svojim setovima kombiniraju suvremeni house, electro, downtempo, funk soul, jazz i old school hip-hop.

Što se tiče ostalih izvođača tu su: Manjane, Soul de Marin, Martyn Dox, Erik Bo, HouseHolics, Mili Sefic, Zarko Rebac, Narda, Lady Mezon, Sturdus, Lido, Shari, Anthony, Andre, Paul Scarhead, …

Festival je protekle četiri godine bio besplatan jer se htjelo i moglo, ali ove godine u skladu sa sve rastućim troškovima, ulaznice za prva dva dana festivala će se naplaćivati, a treći dan u Motelu Delta ostaje besplatan. Prodaja ulaznica odvija se preko sustava Entrio i traje do 30. srpnja, a cijena jednog dana je 50 kuna dok je za dva dana 70 kuna. Na sam dan održavanja ulaznica je 60 kuna za jedan dan te 80 kuna za dva dana.

Ukoliko želite besplatno, dijelimo 5×1 ulaznicu! Sve što vam je činiti je lajkati/twitnuti ovaj članak, te u komentar ispod članka, uz vlastito ime i prezime, navesti od kuda dolaze Giom i kolektiv FunkYaMind. Dobitnike ćemo proglasiti slučajnim odabirom u utorak, 29. srpnja, u jutarnjim satima.