Ispijanje alkohola danas je mnogima normalni i neizbježni ritual, pogotovo kao suputnik za izlaske i partijanje. No, već tisućama godina alkohol dolazi upravo u formi za ispijanje, znači tekući. To je odlučio promijeniti inovator Mark Phillips

Mark Phillips je avanturista koji voli planinariti, kajakariti, penjati se i sl., a uvijek je htio, kad završi svoj trenutni izazov, popiti i koju kapljicu alkohola. Međutim, jedino što mu se isplatilo nositi jest voda. Kada je potražio postoji li alkohol u prašku, nije ga pronašao, te ga je odlučio sam napraviti i u tome je uspio.

Palcohol je alkohol u prahu koji je vrlo jednostavan za nošenje, dolazi u količini od jedne unce (oko 28 grama), te s njime nemate straha da će vam se razbiti u torbi, možete ga unijeti gdje nije dozvoljeno unošenje pića, poput partija ili koncerta, te samim time i uštediti na alkoholu, jer je ovog dovoljno razmutiti u vodi.

Palcohol02
Palcohol trenutno dolazi u 6 varijanti: rum, vodka, cosmopolitan, mojito, margarita, i lemon drop.

Jedno od pitanja koje se nametnulo jest je li moguće šmrkati ovaj alkohol, no kako kaže proizvođač, nemojte to raditi. Svaki je prah moguće ušmrkati, no učinak istog varira, a od ovog ćete osjetiti jedino veliku bol, stoga nemojte to raditi, nego alkohol u prahu treba koristiti odgovorno.

Iako je Palcohol u SAD-u dobio dopuštenje za proizvodnju i distribuciju, i stvar je potpuno legalna, odluka je povučena te ovaj proizvod mora proći još nekoliko sigurnosnih provjera, kao i odluku preprodavača žele li uopće prodavati ovaj proizvod. Cijena također još nije poznata.

Više info potražite OVDJE.