Owl Festival 2016
Owl Festival 2016 - lokacija

Intervencijom lokalnog stanovištva u suradnji s policijom prekinut je, a potom i otkazan Owl Festival koji se od 22. do 24. srpnja trebao održati u Stomorskoj na Šolti!

Iako na službenim stranicama općine nikakvih informacija nema, Slobodna Dalmacija je u lipnju objavila peticiju kojom su se građani Stomorske na Šolti, gdje se trebalo održati prvo izdanje Owl Festivala, istom usprotivili, piše Klubikon.

Turistička zajednica i općinsko vijeće evidentno se nisu slagali kada su još početkom godine festivalu dali zeleno svjetlo. Owl Festival u domaćoj organizaciji se trebao održati od 22. do 24. srpnja predstavljajući kao nesuđene headlinere Davida Herreru i Troya Piercea uz domaću podršku.

Owl Festival (Izvor: Facebook)

Dobrodošlica je izostala dok su otočani čekali goste, a početak festivala spriječen je uz pomoć policijske intervencije. Organizatori su u službenom priopćenju koje prenosimo u cijelosti najavili povrat novca za kupljene ulaznice:

“Drage naše i dragi naši,

nažalost bili smo primorani otkazati festival zbog problema koje nam je prouzročilo lokalno stanovništvo već pri samom startu festivala. Iako smo osigurali sve potrebne dozvole već u prvom mjesecu 2016. (od načelnika, turističke zajednice i općinskog vijeća), policija nas je ugasila uslijed iznimnog pritiska lokalnog stanovništva Stomorske. Iznimno smo razočarani i tužni zbog razvoja situacije, no nije mnogo toga ostalo što smo mogli učiniti pa smo zbog vaše i naše sigurnosti i komfora otkazali cjelokupan događaj.

Trenutno smo u procesu refundiranja novaca od ulaznica. Novci od ulaznica koje su kupljene preko sustava Eventima biti će refundirani u ponedjeljak, a Eventim će svakog kupca obavijestiti o istom putem maila. Nekolicina vas koja je kupila kartu na ulazu, može se javiti u inbox za dogovor oko povrata sredstava.

Ispričavamo se još jednom na svim neugodnostima i lošem iskustvu koje smo kolektivno doživjeli na ovom predivnom otoku, kojeg nažalost obitavaju ljudi kojima mentalitet ne dozvoljava da vide dalje od politike, sebičnih interesa i svjetonazora karakterističnog za davno završene stadije razvoja društva 🙁

Peace & Love <3″

Kako će se dalje odvijati situacija i hoće li se uopće ovaj festival više održavati, ne znamo.