Novo izdanje festivala Terraneo, jednog od najboljih hrvatskih glazbenih festivala, koji je i časopis Forbes proglasio destinacijom koja se mora posjetiti, neće se održati zbog mnogih financijskih problema…

Glasine kako je prošlogodišnje, treće izdanje festivala Terraneo ujedno bilo i posljednje, organizatori nisu htjeli demantirati.

[quote_center]”Uskoro ćemo obavijestiti javnost o detaljima”[/quote_center]

– rekao je direktor festivala Luka Pavić za 24 sata. Iako je Terraneo bio jedan od najuspješnijih glazbenih ljetnih festivala, a čak ga je i časopis Forbes proglasio mjestom koje se mora posjetiti, ove ga godine zbog financijskih problema neće biti. Još lani su se sredinom veljače prve ulaznice puštale u prodaju, a početkom ožujka znao se i popis izvođača koji će nastupiti na Terraneu, no ove godine je sve izostalo.

Šibenik su tako u posljednje tri godine posjetila velika glazbena imena poput The Prodigyja, Wu-Tang Clana, Darkwood Duba, My Bloody Valentinea i Thievery Corporationa, a na dan ga je posjećivalo oko 15.000 obožavatelja. 
Da je bila riječ o uspješnom projektu, govori i činjenica da je šibenski Terraneo udruženje europskih festivala prošle godine nominiralo za najbolji festival. 
Unatoč tome što ga ovoga ljeta neće biti na Jadranu, ovaj uspješni festival zamijenit će nekoliko manjih glazbenih manifestacija diljem Šibenika, pišu 24 sata.