Samo prije nekoliko dana, a što ste mogli pročitati i na UES-u, Breach aka Ben Westbeech dobio je nagradu Beatporta za stvar 2013. godine ‘Jack’, a sada je najavio i izlazak novog EP-a.

Raznovrsnog Bena Westbeecha slušali smo prvo kao kolaboratora s poznatim kolektivima poput Jazzanove, zatim u nekoliko samostalnih albuma gdje je osim svojih vokalnih, pokazao i svoje instrumentalno umijeće, da bi 2013. godina bila iznimno plodonosna kad se odlučio na klupski pristup glazbi preko svog aliasa Breach.

Osim neprikosnovenog hita ‘Jack’ koji je harao 2013. godinom, dospjeo na brojne klupske ljestvice, i odnio nagradu Beatporta za najbolju stvar prošle godine, uslijedio je još jedan Top 10 UK hit ‘Everything You Never Had (We Had It All)’ s vokalom Andree Triane. No, osim Breacha, na njegovoj etiketi ‘Naked Naked,’ sa svojim izdanjima našli su se i Midland, Dark Sky, Dusky i Lorca, između ostalih, uz podršku nekih od najboljih producenata današnjice kroz njihove setove.

I u ovoj godini Ben Westbeech ne posustaje, te već za travanj planira novi EP – Artis, za etiketu Willa Saula – Aus, a koji će sadržavati 3 nove stvari. Komentari na EP više su nego pozitvni i kažu da se kroz stvari na EP-u može čuti ‘stari Westbeechev zvuk, usklađen s današnjim Breachovim pristupom’.

Osim što se željno isčekuje svako novo izdanje od Breacha, pa tako i Artis, koji bi se trebao pojaviti u prodaji 21. travnja, na internetu se našao Breachov house remiks za Kelis, i singla “Rumble” s njenog nadolazećeg albuma za Ninja Tune – Food.