“Iš’o sam u #DISKO” je izraz bez kojeg više niti jedan vikend ne može završiti, a potječe iz sad već legendarnog klupskog klasika #DISKO producentskog dvojca Drop Dopers koji predstavljaju novi singl “Make A Muv”!

Drop Dopers je projekt zagrebačkih dj-a i producenata; Matije Rodića i Martina Crnekovića, a nastao je nakon dugogodišnje suradnje na klupskoj sceni i zajedničke vizije o modernoj plesnoj glazbi. Od početka 2014. Drop Dopers su se etablirali na domaćoj i međunarodnoj glazbenoj sceni. Prvi koraci su bili uspješni neslužbeni remixevi aktualnih klupskih hitova, nakon čega su krenuli raditi na vlastitim autorskim skladbama.

Već prva autorska skladba #DISKO izdana kao single za Aquarius records polučila je veliki uspjeh među ljubiteljima plesne glazbe. Nakon izdanog singla snima se spot koji je na YouTube-u pogledan više od 30,000 puta, a sama pjesma poslušana je više od 20,000 puta na Soundcloud-u. Uz veliku medijsku potporu radio stanice Enter Zagreb pjesma postaje ljetni hit te ulazi u HR TOP 40 najemitiranijih pjesama. Na TOP 10 listi najtraženijih pjesama popularne aplikacije Shazam na području hrvatske, #DISKO je bila jedina domaća produkcija.

drop_dopers

Početkom ljeta 2014. Drop Dopers kreću na turneju u sklopu koje nastupaju na međunarodnim festivalima i u brojnim klubovima na Jadranu. Ohrabreni uspjehom singla #DISKO i odličnom reakcijom strane publike na njihovu produkciju, krajem ljeta izdaju za Blacksoul Music prvi EP orijentiran prema stranom tržištu naziva “Bedroom Bass”. Prateći svjetske glazbene trendove EP je pretežito deep house glazbenog usmjerenja s elementima bass žanra koji stječe sve veću popularnost u glazbenoj produkciji. U kratkom periodu “Bedroom Bass EP” ulazi na Traxsource top 100 deep house ljestvicu i dobiva podršku od svjetskih glazbenika kao što su Oliver Heldens, Shiba San, GotSome, Illyus i brojni drugi.

Drop Dopersi su trenutačno u studiju gdje rade na novoj vlastitoj produkciji, a uskoro izlazi i službeni remix za mladu hrvatsku glazbenicu Saru Renar. Dok nisu u studiju intenzivno nastupaju u Hrvatskoj i pripremaju se za nastupe u inozemstvu.

Trenutno su objavili novi singl naziva “Make A Muv” koji izlazi na Blacksoul Music u sklopu ADE 2014 kompilacije. Kako sama stvar zvuči poslušajte u nastavku…