Uz već dosad odlična najavljena imena, za ovogodišnje izdanje Dimensions festivala najavljeno je njih još nekoliko, no osim stranih izvođača, popisu je dodano i nekoliko domaćih DJ-a.

Do sada najavljena imena predstavljaju najbolje od house, techno, funk, soul, drum and bass, psych i pop glazbene scene, a to uključuje izvođače kao što su Caribou, Darkside, Jon Hopkins, Juan Atkins, Gilles Peterson, Nina Kraviz, Floating Points, Mala, Kode 9 te brojne druge.

Dimensions festival tako je svom popisu izvođača upravo pridodao Warpaint, od kritičara hvaljeni američki kvartet, Daphni, projekt nagrađivanog kanadskog producenta Dana Snaitha, koji djeluje i pod imenima Manitoba i Caribou, Theoa Parrisha i Roberta Hooda legende house i techno scene te mnoge druge.

Daphni
Nova imena na popisu izvođača uključuju i istaknute domaće DJ-e koji će na najbolji mogući način predstaviti hrvatsku scenu: Petar Dundov, Ilija Rudman, Eddy Ramich i Miss Sunshine.

Jacmaster i Oneman, trenutno dva najkvalitetnija DJ-a na sceni, zaduženi su za zabavniju i opušteniju stranu Dimensions festivala. Ovaj briljantan DJ duo provest će publiku na veselo glazbeno putovanje od UK garage do bass-heavy boogie zvuka.

Sljedeća imena koja najavljujemo ojačat će onu oštriju, techno stranu festivala. Ben Klock, Marcel Dettmann, Nick Hoppner i Tama Sumo stalni su stanovnici bastiona hedonizma, berlinskog legendarnog kluba Berghain.

S američkog kontinenta dolaze još dva uzbudljiva glazbena imena. Pjevačica Kelela, uz Drakea i Franka Oceana, jedna je od predvodnica eksperimentalne ritam i blues scene koja svoj jedinstveni vokal kombinira s nekovencionalnom glazbenom produkcijom. Kalifornijski trojac The Internet u svojim živim nastupima sa zapanjujućim rezultatima kombinira trip-hop, elektroničku glazbu i neo-soul zvuk.

Na Dimensions festivalu svoj novi project, Special Request, predstavit će britanski DJ i producent Paul Woolford čiji je album Soul Music bio visoko na ljestvicama najboljih albuma 2013. Služeći se vintage opremom, između ostalog i radio tranzistorima, na originalan način je iskombinirao rave, house, grime i jungle pravce.

Dimensions newOstala nova imena koja su se pridružila popisu Dimensions festivala su Onra, Trus’Me, Flako, Calibre, Rosie Lowe, Matthew Halsall Trio, Gogo Penguin, Kutmah, Greg Beato, Si Tew, Barker, Planas, Jabru, Jet Letts,Lixo i Jonny Dub.

Dimensions festival održava se od 27. do 31. kolovoza 2014., na jedinstvenoj lokaciji magične tvrđave Punta Christo u Štinjanu kod Pule.