Zadnje smo od grupe The Prodigy slušali ‘Invaders Must Die’ album iz 2009. godine, a uživo na Terraneo festivalu prije koju godinu, no sada s nestrpljenjem očekujemo novo izdanje, koje bi po riječima lidera Liama Howletta, trebalo izaći u listopadu ove godine.

Od Liama i ekipe smo naviknuti slušati jake i brze rifove, basove koji ulaze u koštanu srž i ritam pored kojeg ne možeš stajati mirno, a uspoređujući novi materijal s onim prethodnim, Liam kaže kako zvuči puno ‘nasilnije’ i ‘divlje’. ‘Nije toliko old school. Niti je baziran na gitari, ali ni na synthu. Zapravo je miks svega.‘, opisuje Howlett te također dodaje kako album nije pretjerano pogodan za radijske stanice.

‘How To Steal A Jet Fighter’ bio je radni naziv albuma još od prije 2 godine kada su momci iz grupe potvrdili rad na novom materijalu, međutim sada se zna da to neće biti naziv albuma, a Liam nije želio otkriti kako će se album u konačnici zvati.

Ove godine The Prodigy obilježava 20 godina od izlaska njihove ‘Music For The Jilted Generation’ ploče, jedne od vjerojatno nautjecajnijih dance ploča ikad, a kako je ona nastala nakon što su skoro odustali od grupe, pročitajte u razgovoru za Clash.