Foto: Press

Ključni član obitelji Minus već gotovo 10 godina – Gaiser, ovih je dana objavio “False Light”, svoj treći album na etiketi Richiea Hawtina.

Kompilacija od 10 traka dokaz je da je Amerikanac sa sjedištem u Berlinu jedan od techno inovatora koji se nastavio razvijati od svog zadnjeg albuma te da je i ovaj album potpuna i suvremena techno priča.

Otvaranjem s trakom Strangers, počinje lagani groove s jezivim glasovima koji uz jake bubnjeve stvaraju puno tamne energije. Visok tempo nastavlja se i u traci Oozewave koja je prožeta synthovima koji se nastavljaju na traku Say What. Sve tri prve trake uz traku Droplets, zvuče na klasičnog Gaisera što dokazuju specifična bass linija te sami synthovi. Druga polovica albuma počinje s kinetičkom funk trakom Reflekts na koju se nadovezuju dugi bolni synthovi, čvrsto povezani u apokaliptičan Driftwork te se gasi sa bujnim ambijentalnim zvukovima i tekućim synthovima Way Out-a. Kako to sve zvuči najbolje da provjerite sami na Beatportu, gdje cijeli album možete i kupiti.

Gaiser je trenutno na turneji sa svojim novim live nastupom koji uključuje vizualizacije Ahmeta Saida Kaplana, a u sklopu koje će posjetiti Porto, Brisel, Pariz, Zurich, London, Bukurešt, Treviso itd.