Kako se čini, elektronski duo nastao 1998. godine odlučio je reći zbogom suradnji s kojom su se i proslavili, pod imenom Röyksopp. Njihov, kako kažu, posljednji LP izlazi u studenom i zvati će se The Inevitable End, odnosno ‘neizbježan kraj’.

Ovaj album dolazi nakon albuma Senior iz 2010. godine, te EP-a Do It Again, na kojem su, kao i na ovome, usko surađivali sa švedskom pjevačicom Robyn, s kojom su odradili i dugu Do It Again turneju.

Royksopp TheInevitableEndNorveški duo iza kojeg stoje Svein Berge i Torbjørn Brundtland tvrdi kako se ne prestaju baviti glazbom, ali kako će ovo biti njihov posljednji album, barem u tom, tradicionalnom obliku. Po njihovim riječima, ovaj album biti će ambijentom prilično sličan prošlom, mračan i iskren, s naglaskom na lirici i povratku vokalima, pa smatraju kako će s ovim albumom reći sve ono što su htjeli, te da se ne bi ponavljali na idućem, ovdje prekidaju. Robyn opisuje album kao ‘tužan, ali ne hladan, nego vrlo topao.

Album obiluje vokalnim suradnjama, pa se osim dvije stvari s Robyn, na albumu pojavljuju Ryan James iz Man Without Country, Jamie McDermott iz the Irrepressibles na čak 4 stvari, te Susanne Sundfør, česta suradnica Bjork.

Album izlazi 11. studenog za Interscope.

Popis pjesama:

 1. Skulls
 2. Monument feat. Robyn (T.I.E. Version)
 3. Sordid Affair feat. Ryan James of Man Without Country
 4. You Know I Have To Go feat. Jamie McDermott of the Irrepressibles
 5. Save Me feat. Susanne Sundfør
 6. I Had This Thing feat. Jamie McDermott of the Irrepressibles
 7. Rong feat. Robyn
 8. Here She Comes Again feat. Jamie McDermott of the Irrepressibles
 9. Running to the Sea feat. Susanne Sundfør
 10. Compulsion feat. Jamie McDermott of the Irrepressibles
 11. Coup De Grace
 12. Thank You