Sirup u novu klupsku sezonu kreće partijem otvorenja na kojem je glavni gost Serge, kultna figura nizozemske scene te direktor još kultnijeg Clone Recordsa.

Za one koji nisu upoznati s njegovim likom i djelom i opusom Clonea, valja reći kako je dotična kuća za Nizozemsku isto što i primjerice Tresor za Njemačku, F Communication za Francusku ili Fabric za Englesku. Serge je Clone pokrenuo davne 1993. i do danas ga razvio, kako u izdavaštvu i distribuciji, tako i u booking agenciju i glazbenu organizaciju. Svojim inovativnim pristupom prema klasičnom Chicago houseu, Detroit technu, electru i italo-discu, krajem 90-ih razvalio je svijet elektroničke glazbe izdanjima ADULT-a, Aldena Tyrella, Legowelta, Duplexa ili Putsch ’79, a postao je i matična kuća Geralda Donalda, lika koji se krije iza projekata Drexciya, Dopplereffekt i Der Zyklus.

Kako Sergea ne bi vezivali isključivo za Clone, vrijedno je spomena da tip miksa još od sredine 80-ih, miješajući disco i hip-hop i belgijski novi val poput Front 242. 1988. po prvi je put otišao na acid house party u legendarni amsterdamski Roxy, što je, naravno, promijenilo njegovo viđenje glazbe i DJ-inga. No, uzlazna putanja gabba hardcore scene postala je dominantna i ostavila malo prostora za male tzv. eksperimentalne acid partyje, što ga je nagnalo da pokrene vlastiti label u rodnom Rotterdamu i koncept shop nazvan Urban Unit. U to je vrijeme label bio tek poluprivatni pogon, bez prave distribucije, no zato je shop odlično radio i otvarao konekcije koje će se pokazati ključnim u budućem poslovanju. Dvije godine nakon pokretanja, Clone se tek etablirao na svjetskoj sceni te rasturao do 2009., kad Serge odlučuje, prilično neočekivano ugasiti izdavačku djelatnost, opravdavši to time da nije htio Clone pretvoriti u kompaniju poput Warpa.

A onda je 2013. isto tako neočekivano rehabilitirao Clone i napravio zaokret u zvuku, podijelio ga u nekoliko sekcija poput Clone Basementa, Clone Jack For Daze ili Clone Classic Cutsa te otvorio sub-labelove Frantic Flowers i Frustrated Funk.

Prezentacija novih glazbenih usmjerenja Clonea upravo je ono što se očekuje od njegovog kreatora i njegovog DJ seta u Sirupu, uz lokalnu podršku imenjaka Sergeja Snoozea, Arsena Pavešića i Pytzeka, odnosno nekadašnjeg Sirupovog core-tima. Party otvorenja održat će se u utorak, 7. listopada (8. listopada je praznik!), a sve ostale informacije provjerite ovdje.

Comments are closed.