Fotografkinja Sarah Schönfeld je zabilježila novu, svijetliju stranu ilegalnih supstanci u ovim zapanjujućim fotografijama. Ovaj nesvakidašnji način izražavanja je pokušaj da se zabilježi lice droge van moralnog i političkog konteksta te pruži prilika gledateljima da pobliže promotre interakciju različitih supstanci.
Kako bi dobila detaljnije i intimnije fotografije droga poput heroina, MDMA i ketamina, Schönfeld je film izložila tamnoj pozadini te je u procesu razvijanja na negativ dodala po jednu kap od svake droge razrijeđenu u vodi ili alkoholu. Kemijska reakcija između droge i otopine za razvijanje filma ta njihova interakcija su rezultirali ovakvim slikama.  

Pokušala sam svim tim drogama dati lice, koliko god ono bilo apstraktno i daleko. Bilo mi je logično dodavati drogu prilikom razvijanja fotografija jer vjerujem u fotografiju kao medij. Inspiraciju za ovakve fotografije dobila sam iz više životnih okolnosti. Otac mi je imao shizofreniju tako da je stalno uzimao jake lijekove te sam mnogo godina radila po noćnim klubovima gdje su posjetitelji često uzimali ilegalne supstance koje utječu na mozak.. psihu.“, objasnila je Sarah Schönfeld.