Krenula je sezona na White Isleu iliti Ibizi, a samim time otkrivaju se i favoriti za hit ljeta. Jedan od načina na koji se to danas mjeri i gleda je, naravno, popularan servis za prepoznavanje muzike Shazam. Evo koje su stvari dosad najšazamiranije…

I dok portali ne počnu pisati o našazamiranijim stvarima u Hrvatskoj ovog ljeta, jer sezona na Ibizi ipak počne nešto ranije, moramo se zadovoljiti listom s party otoka koji je i dalje broj 1 kriterij za vrednovanje glazbenih trendova. Krenut ćemo od broja 10.

10. Patrick Topping ‘Forget’

Kad se spomene Hot Creations već se zna da štogod izađe za etiketu Jamiea Jonesa garantira uspjeh na plesnim podijima diljem svijeta, a pogotovo na Ibizi i kod nas na festivalima. Hot Creations uvijek donosi prave killere za dance floor, pogotovo kad je dance floor po ljeti i u ljetnoj atmosferi.

9. GusGus ‘Crossfade’ (Maceo Plex Remix)

I prije nego li je izašao novi album islandskih glazbenika ‘Mexico’, singl Crossfade napravio je turbo promociju samim time što je jedan od remikseva singla složio nitko drugi nego Maceo Plex. Njegovo ime danas gotovo da garantira uspjeh i bez neke posebne reklame, a ako se netko kuži u Ibizi, to je Eric Estoril.

8. Vario Volinski ‘Falling In Love’

Ako volite ljetni povjetarac u kosi, ako volite beach party, pool party, i da vam svira klavir uz lagani vokalčić dok se vi njišete uz housey beat, onda ćete odmah zavoljeti i relativno novo ime Varia Volanskog. ‘Falling in Love’ je singl s isotimenog EP-a na etiketi Suara.

7. Josh Butler ‘Got A Feeling’ (Bontan Remix, Pleasurekraft Edit)

Ova stvar je već preko godinu dana prisutna na plesnim podijima, no i dalje se naveliko vrti (a onda i Shazamira) i očito pobuđuje veliki interes clubbera. Dobar beat, zarazni vokal, dva remiksera…nije ni čudo da je ovoliko popularna. Ima skoro 2,5 milijuna slušanja samo na YouTubeu.

6. Emeli Sandé ‘Read All About It’ (Stefan Biniak Bootleg)

Ponekad se čovjek iznenadi kad pronađe neku odličnu stvar, a onda je ona dostupna i na besplatan download. Upravo takva je i bootleg Stefana Biniaka za stvar Emeli Sande. Osim ove, na LINKU možete pronaći još nekoliko njegovih bootlega, pa ako vam se nešto svidi…

5. Agoria ‘Scala’

Još jedna stvar koja je poharala prošlu godinu svojim uspjehom je Agorijina ‘Scala’, koja se naveliko vrtila i na istoimenim večerima, a koja je izašla za odličnu etiketu Innervision. U današnje doba kad se većina stvari odvrti jedne godine i zaboravi iduće, i daljnje vrćenje samo potvrđuje upečatljivost ovog singla.

4. Tapesh & Dayne S ‘How I Do’

Uzmeš svevremenski klasik ‘I heard it through the grapevine’ Marvina Gaya, dodaš beat, malo to sve isampleiraš, i ekipa divlja gdje god da došao. Tapesh i Dayne S očito znaju recept…

3. Wankelmut & Emma Louise ‘My Head Is A Jungle’ (MK Remix)

Ako želiš dobar remiks i produkciju, obrati se MK-u. Njegovih nekoliko posljednjih uradaka nije prošlo nezamijećeno, i svakako pokazuje kvalitetu i široki raspon ovog producenta, a još ako napraviš remiks velikog hita ‘My Head Is a Jungle’, prepunog klavijatura i vokala, uspjeh na Ibizi je svakako zajamčen.

2. Oliver $ & Jimi Jules ‘Pushing On’

Ako danas Hot Creations izdaje ljetne plesne hitove, masnih beatova i zaraznih sampleova, nekada je u tome predvodio, a bome ne zaostaje ni danas, Defected. ‘Pushing On’ svakako ima sve predispozicije da postane hit ljeta.

1. Ten Walls ‘Walking with Elephants’

Svi su čagali na ‘Gotham’, onda još nepoznatog Tena Wallsa, za kojeg se ispostavilo da je samo alias Maria Basanova, da bi postao hit ljeta, kao i ostale singlice ovog producenta koji se ne zaustavlja. Novo izdanje za BOSO zasigurno će harati festivalima ovog ljeta, a uvjerite se sami u to na ovogodišnjem Hideoutu, gdje će nastupiti 1. srpnja. Čak i podsjeća na Gotham…