WhoSampled je najveća internet baza remikseva, pjesama i covera, koja obuhvaća cijelu povijest glazbe unazad 1000 godina i njihovu međusobnu povezanost. Tako su došli i do pjesme koju su najviše iskoristili za sampleiranje.

Kako se čini, najsampleiranija stvar svih vremena je Beside – ‘Change The Beat, koja je izašla još davne 1982. na etiketi Celluloid. Fab 5 Freddy B-side pojavljuje se između ostalih u Herbie Hancockovoj stvari ‘Rockit’, Eric B & Rakimovoj ‘Paid In Full’, Doug E. Freshovoj ‘The Show’, i još 1,265 drugih pjesama.

Drugo mjesto pripalo je stvari The Winstons’ – ‘Amen, Brother’ koja je iznjedrila tzv. Amen Break, zaslužan za nastanak i razvoj junglea i drum and bassa. Lyn Collins’ – ‘Think (About It)’ je na trećem mjestu, stvar iz kuhinje pokojnog Jamesa Browna, a najprepoznatljivija je u Rob Baseovoj i DJ E-Z Rock’sovoj – ‘It Takes Two’.

Ne iznenađuje da je upravo James Brown najviše sampleiraniji umjetnik, dok ga slijede Public Enemy i Beside. The Winstons i Run DMC zaključuju Top 5 ove liste. Zanimljiva je činjenica da je najviše umjetnika u Top 20 iz hip hop žanra.

Dodajmo ovome i da je pjesma grupe The Beatles – Yesterday, stvar s najviše cover obrada, čak 132 puta, a slijedi ju Bridge Over Troubled Water – Simon & Garfunkel-a. Najviše remiksirana stvar je Whigfieldova – Saturday Night, potom Café Del Mar (DJ Kid Paul Mix) – Energy 52, a treće mjesto najremiskiranijih stvari pripala je stvari Plastic Dreams od Jaydee.