Došlo je vrijeme da svi ljubitelji neo jazza i neo soula dođu na svoje, jer skrojen je festival po njihovoj mjeri – Musicology festival. Festival će ugostiti svjetske zvijezde, a četiri headlinera festivala upravo su Nicola Conte, Mario Biondi, Keziah Jones i Dirty Loops.

Musicology, glazbeni je festival u organizaciji Bitef Art Cafe kluba, koji će se po prvi puta održati od 24. – 27. srpnja u Beogradu i to na prekrasnoj ljetnoj pozornici na teniskim terenima, pod zidinama Kalemegdana.

Festival se obraća svim generacijama pa će tako ujedno biti svojevrsna škola muzike s jasnom i beskompromisnom idejom da u mladima probudi kreativnu misao, pruži izbor i opciju da čuju nešto drugačije. Ovako će festival ujediniti sve ljubitelje dobrog zvuka u četiri festivalske noći.

Prvi dan festivala nastupit će Nicola Conte, talijanski inovator jazza, vođa benda, producent, DJ i gitarist. Conte je poznat po uvođenju inovativnog stila u acid jazz, koji uključuje bossa nova teme, melodije iz talijanskih filmova šezdesetih i indijsku glazbu. Nedavno je objavio novi album “Free Souls”, koji će posjetioci festivala premijerno moći čuti 24. srpnja.

Zvijezda drugog festivalskog dana, 25. srpnja, bit će Mario Biondi, široj publici ponajviše poznat po platinastom hitu “This Is What You Are”. Legenda talijanskog soula i jazza, najavio je niz koncerata diljem Europe, a u Zagreb u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog dolazi 14. listopada u sklopu jesenske turneje na kojoj promovira svoj aktualni studijski uradak „SUN“ (Sony Music / Menart).

U petak 26. srpnja s početkom u 21 sat, u Bitef Art Cafe – u, na ljetnoj pozornici pod zidinama Kalemegdana nastupit će legenda bluefunka i svjetska senzacija – Keziah Jones. Karizmatični pjevač, gitarist i kantautor, porijeklom iz Nigerije, svojom je neobičnom tehnikom sviranja i miješanjem sirovog bluza i oštroga fanka, stvorio je žanr koji sam naziva “blufunk“.

Posljednji dan festival će zatvoriti švedska najbolje čuvana tajna – Dirty Loops. S vremena na vrijeme pojavi se bend koji prkosi definiciji, bend tako jedinstven u svom pristupu muzici da okreće žanr naglavačke i ostavlja vas s tisuću upitnika u očima. Ove godine, Dirty Loops je izdao i svoj prvi autorski album pod nazivom “Loopified” i dokazao da njihova originalnost doseže mnogo dalje od inovativnog obrađivanja tuđih pjesama te da je njihov autorski materijal još spektakularniji od već popularnih „covera“.

Dirty Loops
Paket ulaznica koji uključuje sva četiri dana festivala možete kupiti po cijeni od 289 kuna na svim prodajnim mjestima Eventima te putem www.eventim.hr.