Nekada član The Adventa, a od 2000. godine i u solo vodama, Mr. G doista ima zavidan stvaralački opus, koji je nažalost promakao većem djelu publike.. Nakon dvadeset godina rada Mr. G-a čini se više niti bespuća interneta i mnoga nova imena, ipak ne mogu sakriti.

Mr. G aka Colin McBean svoju karijeru započeo je još 90-ih kao jedan od tri člana KCC DJa, svirajući tako po legendarnim Confusion eventima, ipak mnogi ga više pamte kao drugu polovicu The Adventa s kojim je radio do 1999., kada se odlučio za solo karijeru pokrenuvši vlastiti Phoenix G label. Pažnju mnogih počeo je privlačiti tek unazad par godina, sa svojim legendarnim Boiler Room setom, te retrospektivnom kompilacijom rada koja je bila objavljena 2013. na Rekids etiketi. Solo karijeru gradio je pod mnogim pseudonimima, neka od njih su Mango Boy i Tommy Atkins, a njegov potpis i stil ostali su jedinstveni, lako prepoznatljivi i danas. Izvrstan primjer toga je i traka “Tollgate PO (Mango Boy’s Red Eye Mix),” koju možete poslušati u nastavku.

“Tollgate”je singlica preuzeta s njegovog četvrtog Remote Viewing EPa, koji će izaći idućeg tjedna na Phoenix G etiketi. Sve to preteča je njegovog Personal Momentz LPa, koji izlazi u studenom. Povratak legende ili kreacija nove? Još ćemo vidjeti..