Tek što je izdao sjajnu kozmičku odiseju „Chronicles of Possible Worlds“, Jeff Mills se vraća u fokus kao zvijezda eksperimentalnog filma „Man From Tomorrow“! Naš omiljeni astralni istraživač sada pruža uvid u svoj unutarnji svemir.

Bez narativa i klasične strukture, film istražuje srž Millsove vizije emitiranjem apstraktnih vizualnih impresija, zazivajući u gledatelju onaj neizrecivi osjećaj koji su prije modernih pulsirajućih ritmova pružale samo svetkovine drevnih civilizacija. Naravno, on sam je odgovoran za zvučne kulise ovog suvremenog rituala, a jasno je da nas čekaju futurističke vizije, kojima definira svoj opus.

jeffmills_03
Ozbiljan i gotovo znanstveni pristup, koji ga izdvaja iz mora producenata, biti će obrađen u drugom dijelu filma. Napokon ćemo čuti i samog Jeffa Millsa, upoznajući ga kroz razrezane djeliće izjava iz intervjua s režiserkom Jacqueline Caux, koju znamo i kao autoricu dokumentarca o detroitskom technu „Cycles of the Mental Machine“. Komadi govora lebde u prostoru i reagiraju s ostalim audiovizualnim podražajima, a prema riječima autorice „slobodno razvijaju subjektivne, ali i tjelesne utiske kod gledatelja“.

Oblik i sadržaj filma diktiraju adekvatan prostor uživanja ovog specifičnog materijala. Premijera će se odviti 2.2. u pariškom Louvreu, a zatim 19.2. i u Berlinu.

Možda se netko sjeti da i mi imamo planetarij…