Massive Attack
Massive Attack

Sve je spremno za najavni koncert Dimensions Festivala u pulskoj Areni, u srijedu 24. kolovoza, na kojem će nastupiti u Hrvatskoj uvijek s uzbuđenjem dočekivani glazbeni velikani Massive Attack.

Sedam godina nakon posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, karizmatični britanski glazbeni divovi Massive Attack u pulskoj Areni održat će svoj treći i po najavama najspektakularniji koncert kod nas. Najveća ikad postavljena pozornica u Areni već je spremna za deveteročlanu skupinu koju predvode stalni članovi i kreativne osi ovih pionira trip-hopa Robert ‘’3D” Del Naja i Grant ”Daddy G” Marshall te koja je već pristigla u Pulu.

Poznati po svom političkom aktivizmu, članovi Massive Attacka neće propustiti detektirati i na impresivnom video zidu prikazati i neke od gorućih socio-političkih problema u Hrvatskoj. Koncert najave Dimensions Festivala u pulskoj Areni prvi je potvrđeni koncert Massive Attacka na njihovoj ovogodišnjoj turneji oko kojeg su se gradili ostali nastupi o kojima se među glazbenim kritičarima i publikom izmjenju samo pohvale i superlativi. Uz Massive Attack nastupit će izuzetni glazbenici: novo vruće ime jazza – saksofonist Kamasi Washington s orkestrom, eklektični selektor i majstor funk i house melodija Moodymann, Curfew te Leftfoot DJ-evi.

Samo nekoliko sati nakon što se slegne prašina u pulskoj Areni, brojni posjetitelji iz različitih, no uglavnom europskih zemalja, zaposjest će štinjansku tvrđavu Punta Christo, okolne plaže pa i brijunski akvatorij kako bi uživali u četverodnevnoj fešti probrane elektronske glazbe – petom izdanju Dimensions Festivala. Od mnogih medija najavljivan kao najjači popis izvođača do sada, ovogodišnji line-up sastavljen je od široke lepeze glazbenih rodova – podjednako su zastupljeni i tvrdi, mračniji techno kojeg predstavljaju rezident DJ-evi kultnog berlinskog kluba Berghain Marcel Dettmann i Ben Klock, kao i planetarno popularni Rødhåd, te melodiozniji rodovi poput housea, soula i funka – mješavine koju će najbolje predstaviti čikaški velikan Larry Heard poznat i kao Mr. Fingers i to nastupom uživo nakon dvadesetogodišnje pauze.

S posebnom pažnjom najavljujemo i specijalni četverosatni, stopostotni techno set izuzetno utjecajnog elektronskog DJ-a i producenta Richiea Hawtina s kojim će pozornicu Moat podijeliti i zaprašiti domaće DJ snage iz kolektiva Ekstrakt.

Ulaznice za koncert otvorenja Dimensions Festivala u Areni po cijeni od 350 kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Ulaznice možete kupiti i na blagajnama ispred pulske Arene u srijedu 24. kolovoza od 14 do 23 sati.

U prodaji je ograničeni broj festivalskih ulaznica po cijeni od 850 kn za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova.