Saudade označuje emocionalno stanje nostalgije i melankolije kada čeznemo za nečim ili nekim koga volimo. Upravo takvo stanje u ugodnoj ljetnoj atmosferi očekujemo na tvrđavi Sv. Mihovil u Šibeniku gdje će nastupiti poznati dvojac Thievery Corporation, čiji je zadnji album ‘Saudade’ izašao početkom travnja.

‘Saudade’ je sedmi album dvojca kojeg smo imali prilike slušati već nekoliko puta u Hrvatskoj, a zadnji put na Terraneu 2012. godine, a čije melodije i pjesme odzvanjaju u svačijim ušima, gdje bude osjećaj spokoja i mirnoće, idealnih za ljetne terase i otvorene prostore pod vedrim nebom.

Album je posveta brazilskom žanru koji je i spojio Erica Hiltona i Roba Garzu, iako ih vežemo i s dubom, acid jazzom, reggaeom, bossa novom i orijentalnom glazbom s lounge i downtempo estetikom. Rob Garza je istovremeno i umjetnički ravnatelj Terraneo Summer Music Series, a ujedno i jedan od investitora Terraneo festivala.

Terraneo će organizirati 3 koncerta u periodu od lipnja do kolovoza a seriju otvara nastup grupe Thievery Corporation, 22.06.2014. Nastavlja još jedan dvojac, i to domaći 2 Cellos. Iako je nastup sastava 2Cellos već najavljujem u sklopu programa tvrđave Sv. Mihovila, u dogovoru s vodstvom tvrđave odlučeno je da Terraneo pruži podršku realizaciji ovog koncerta u Šibeniku te uvrsti 2Cellos u program Terraneo Summer Break-a 2014.

Terraneo Summer Break 2014. završiti će koncertom francuskog lounge & bossa nova sastava poznatog pod nazivom Nouvelle Vague. Svi oni koji nisu imali priliku poslušati ovu glazbenu atrakciju u Šibeniku na Terraneu 2011. godine, imat će priliku vidjeti ih uživo u petak, 15. kolovoza 2014. Inače, Novelle Vague predvođen je dvojicom producenata, Marcom Collinom i Olivierom Libauxom, a proslavio se obradama hitova novog vala te punk i rock klasika.

Ulaznice za koncert sastava Thievery Corporation na tvrđavi sv.Mihovila, mogu se po pretprodajnoj cijeni od 200kn kupiti u klubu Azimut u Šibeniku, na blagajni tvrđave sv.Mihovila u Muzeju grada Šibenika te u svim poslovnicama u sustavu Eventima i online na www.eventim.hr. Na dan koncerta, cijena ulaznica iznositi će 220kn.

Prodaja ulaznica za sastave 2Cellos i Nouvelle Vague kreće od utorka 03.lipnja 2014. Vrlo važna napomena jest da će, radi ograničenog prostora tvrđave, za sva tri koncerta iz serije u prodaji biti samo 900 numeriranih ulaznica!